de Bibliotheek Eindhoven

Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart is er extra aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Ook de bibliotheek heeft extra tips en adviezen.
  

Meer over de Media Ukkie Dagen

Kinderjury

De Kinderjury is de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in Nederland. Tijdens de Kinderjury zijn alle kinderen van 6 t/m 12 jaar in Nederland de baas en mogen zij bepalen wat het beste kinderboek van het jaar is.

Lees meer over de Kinderjury

Lijn

Word lid

Plaatje van bibliotheekpasje
  • De leentermijnen zijn lekker lang
  • Je betaalt geen boetes
  • Korting op activiteiten
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid

Kies jouw abonnement

Mis niks meer

Plaatje van een loep

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in onze bibliotheek en ontvangt tips over onze activiteiten en diensten. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Onze uitgelichte activiteiten

Dutch Happiness Week

De Dutch Happiness Week is een initatief van Parktheater Eindhoven & Fontys. Deze week in maart staat in het teken van acitivteiten waar je blij van wordt, ook in de bibliotheek. Neem snel een kijkje!

Van 18 maart tot 26 maart
de Bibliotheek Eindhoven

Bekijk de activiteiten

Of lees eerst meer informatie

Interview met Kluun

Makersclub (also in English)

Kluun gaat met Mark van der Linden en het publiek in gesprek over zijn nieuwste boek Een gesprek over schrijverschap, over hem persoonlijk en natuurlijk over pubers.

Zondag 25 maart, 15.00 uur
de Bibliotheek Waalre

Reserveer je plek

Of lees eerst meer informatie

Verhalen van een archeoloog

Tijdens de bijeenkomst van Waalres Erfgoed vertelt archeoloog Peter de Boer over zijn bijzondere werk. Hij vertelt zijn mooiste verhalen over hoe hij gravend de geschiedenis in gaat.

Woensdag 29 maart, 20.00 uur
de Bibliotheek Waalre

Reserveer je plek

Of lees eerst meer informatie

LIjn

Een selectie van onze nieuwe aanwinstenTips en nieuws

In English please!

Download and read eBooks or listen to eAudiobooks from BorrowBox - for free with your library subscription. Use the app or load the books onto your computer. Say hello to your future library, wherever you are, whenever you are free!

To BorrowBox

Word vrijwilliger in de bieb

De bibliotheek is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mensen die hun vrije tijd nuttig willen besteden of die zelf verder willen komen. Bijvoorbeeld door werkervaring op te doen, en zo terug te keren in het arbeidsproces. Of door ervaring op te doen met de Nederlandse taal.

Word ook vrijwilliger

Internationale kinderboeken

Op de jeugdafdeling in De Witte Dame vind je kinderboeken in allerlei talen: Engels, Bulgaars, Chinees, Frans, Italiaans, Oekraïens, Perzisch, Pools, Roemeens, Koreaans en Spaans. Neem eens een kijkje! Met je gratis jeugdabonnement zijn alle boeken van de Internationale kinderboekencollectie te leen.