Lees je met me mee?

'Lees je met me mee' is voor kinderen met een taalachterstand waar in de thuissituatie niet kan worden voorgelezen. Voorlezen is essentieel voor de taalontwikkeling van kinderen. Het bereidt kinderen voor op het lezen op school. Kinderen raken vertrouwd met geschreven taal – een taal die anders is dan spreektaal – en breiden al doende hun woordenschat uit. Voorlezen bevordert de concentratie en de fantasie van kinderen, omdat in boeken hele werelden schuil gaan waar zij even deel van uitmaken.

Om kinderen met een taalachterstand te laten profiteren van de voordelen van voorlezen zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om op een basisschool in Waalre voor te lezen.

Wat ga je doen:

2 à 3 uur per week voorlezen op basisschool de Wilderen in Waalre
Je draagt bij aan het - Plezier in een verhaal - Taalontwikkeling - Vergroten van de woordenschat - Zelfvertrouwen van kinderen

Wat vragen wij

Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en hebt affiniteit met taal
Je hebt goede communicatieve vaardigheden
Je bent in staat om zelfstandig te werken
Je vindt het leuk om met kinderen te werken

Wat bieden wij:

Je krijgt een gratis abonnement van de Bibliotheek Eindhoven
Je krijgt een basistraining interactief voorlezen
Je kunt gratis deelnemen aan diverse interessante workshops georganiseerd door de Bibliotheek Eindhoven