Leren & Studeren

Digisterker

Samen met 55 Plus Educatief organiseert de Bibliotheek Eindhoven speciaal voor alle Eindhovenaren die digitaal sterker willen worden een cursus.

Taalhuis Eindhoven

In de bibliotheek kun je terecht met taalvragen of voor gericht advies. Daarbij wordt je geholpen door vrijwilligers van het Taalhuis.

Digitale bronnen

Digitale bronnen

Een verzameling van informatieve weblinks. Encyclopedieen, literatuur, consumentenbond, het CBS en meer.

de Pink & Pienter bende

Ga mee op missie met telkens een nieuw thema om uit te pluizen. Ga steeds een nieuwe uitdaging aan tijdens de speciale Pink & Pienter activiteiten.

Walk&Talk

Walk&Talk

Ben je op zoek naar (ander) werk, dan kun je daar soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden.  

Klik & Tik

Het internet wordt steeds belangrijker voor je. Iets kopen, informatie krijgen, bankzaken regelen, het gaat steeds vaker via het internet. Klik & Tik. Het internet op helpt je de weg te vinden op het internet.

Taalcafé

De Nederlandse taal leren spreken door te doén!  

VoorleesExpress

Voorlezer met kind

Eén keer in de week komt een voorlezer thuis voorlezen bij een gezin met kinderen met een taalachterstand.

Pink & Pienter Plein

Voor de kleine Pink & Pienter bendeleden wordt het Pink & Pienter Plein georganiseerd. Alle kinderen tussen 2 en 7 jaar mogen samen met hun ouders langskomen.

Ook jij bent een KennisMaker!

De bibliotheek is bij uitstek een plaats om kennis te delen. Heb je veel kennis over een bepaald onderwerp? Deel dit met anderen.

Vergelijk 22.000 opleidingen

Meer dan 22.000 opleidingen

Van breicursus tot masteropleiding. Op alle niveaus en in alle prijsklassen. Alles in één overzicht, met handige gebruikerservaringen. Verzameld door Springest.  

Digitaal café

Digitaal café

In het digitaal café kun je terecht met vragen over e-books, internet, tablets en e-readers. Elke dinsdag- en zaterdagmorgen in de Witte Dame en en elke dinsdagmiddag in 't Hazzo.    

Beter in taal en media

Beter in taal en media

Heb je moeite met taal en media, kun je wel wat hulp gebruiken? Ga aan de slag met de handige websites die wij voor jou hebben verzameld.

Lees je met me mee?

Lees je met me mee?

Lees je met me mee is ontwikkeld als aanvulling op de dienst van de VoorleesExpress. 10 weken lang wordt er op een vast tijdstip voorgelezen.

Digitale etalages

Een verzameling van themawebsites. Er zijn diverse etalages, zoals, Architectuur en stedenbouw, Design en kunst, Innovatie en maatschappij en Energie.  

Cursussen van de Bibliotheek

Als lid van de Bibliotheek kun je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Je volgt de cursus van je keuze in je eigen tijd en tempo.  

Op de vlucht

Dossiers Op de vlucht

In een aantal dossiers biedt de Bibliotheek achtergrondinformatie aan over landen in oorlog, de mensen, hun cultuur en verhalen.