Sinterklaas

O, kom maar eens kijken...

Nog even en dan is het weer tijd voor het heerlijk avondje. De voorpret kan beginnen en hoe doe je dat beter dan met een fijn boek over Sinterklaas? Of een leuk voorleesfilmpje of luisterboek... 

Vertelkastje: Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas

 

 

Onze Mediacoach Nicole vertelt je een mooi verhaal over Boer Boris die een brief van Sinterklaas krijgt. Daarin staat of Sinterklaas het paard Knol een weekje mag lenen.

Hoe zou dit aflopen? Luister maar mee!

 

 

 

 

Luisterboek

‘Meisjes en jongens,’ zegt meester Tom, ‘ik heb een vraag.’ Alle kinderen gaan rechtop zitten. ‘Wie,’ vraagt meester, ‘komt er zondag naar onze stad?’ Niemand weet het. ‘Op een boot,’ zegt meester. O… eh… ‘Met zijn pieten,’ zegt meester. Dan weet iedereen het: ‘Sinterklaas!!!’ 

Voorgelezen door Dieuwertje Blok.

Poppenkast Pluim: Sinterklaas

Wat is het toch een spannende tijd... Zou Sinterklaas cadeautjes bij zich hebben? Zal het paard Amerigo niet ziek zijn? Zijn de Pieten wel mee? Zoveel dingen die fout kunnen gaan...Maar gelukkig is daar Jan Klaassen.

Woensdag 2 december, 15.00 uur in de Bibliotheek Waalre.

Voorleesfilmpje

‘Maar Sinterklaas kan toch niet alleen alle cadeautjes gaan rondbrengen?’ zegt Kolletje met een pruillip. ‘Nee, dat gaat niet,’ vindt Dirk ook. ‘Dat hoeft gelukkig ook niet, want ik heb gehoord dat hij hulp krijgt van de prinsen en prinsessen.'

Kijk in de Voorleeshoek naar het leuke voorleesfilmpje 'Sinterklaas krijgt nieuwe hulpjes'. 

Sinterklaas BeeBot

Nu bij ons te leen!

De BeeBot is een gele robot. Een programmeerbare robot, speciaal voor jonge kinderen. Door met de BeeBot aan de slag te gaan, leren kinderen spelenderwijs programmeren. En je werkt tegelijkertijd aan het ruimtelijk inzicht.

Speciaal voor deze tijd van het jaar, hebben onze Mediacoaches een Sinterklaas-BeeBot tas samengesteld. In deze tas zitten leuke sinterklaasboeken, opdrachten en de BeeBot-kaarten. En natuurlijk kun jij de BeeBot omtoveren in een heuse SintBot!

De Sinterklaas-BeeBot tas is nu te leen. Vraag er naar bij één van onze medewerkers.

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 2 en 3 jaar


Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 4 jaar

Het Sinterklaasjournaal

Vanaf 9 november is het Sinterklaas journaal weer op TV te zien. Hieronder vind je de link naar het Sinterklaas journaal.

Jeugdbieb

Hoe wordt al dat heerlijke snoepgoed toch gemaakt? En waarom horen chocoladeletters bij Sinterklaas?

Op de website van Jeugdbieb.nl krijg je antwoord op deze én vele andere vragen. Of luister naar leuke liedjes, bekijk filmpjes, krijg tips voor te gekke suprises of maak een mooi gedicht.

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 6 jaar (leesniveaus E-S, E-M3 en E-M4)


Sinterklaasboeken voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (bibliotheek leesniveau A)


Boekentips van onze redactie

 • Boer Boris een paard voor Sinterklaas

  Ted van Lieshout

  Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief aan Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben......

  E-book

  Bekijk details van Boer Boris een paard voor Sinterklaas

 • Pom Ti Dom viert Sinterklaas

  Kim van Kooten

  De verwende prinses Mieke krijgt altijd alles wat ze wil hebben, totdat Sinterklaas ingrijpt. Oblong prentenboek met kleurige, collageachtige illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pom Ti Dom viert Sinterklaas

 • De zus van Sinterklaas

  Tiny Fisscher

  Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zus van Sinterklaas


Informatie over Sinterklaas

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books over Sinterklaas


Luisterboeken over Sinterklaas