Nu in de bieb

Hier vind je al het nieuws... de nieuwste workshops en lezingen, de nieuwste boeken, de nieuwste nieuwtjes. Ook geven we wisselende tips of achtergrondinformatie. Laat je inspireren!

Onze activiteiten

In de online agenda vind je alle lezingen, workshops, webinars, debatten, theatervoorstellingen, spreekuren en meer voor jong en oud. Tip: in de bovenste balk kun je eenvoudig filteren op locatie, datum, volwassenen/jeugd of zoekterm.

On demand

Heb je een van de webinars gemist? Een groot aantal kun je 'on demand' terugkijken, wanneer jou dat uitkomt. Klik op de link, en je krijgt direct toegang. Terugkijken kost slechts  €5,-, tenzij anders aangegeven.

"Erg goed, heel informatief, goede interactie met chat. Fantastische presentatie, afwisselend, veel voorbeelden. Een aanrader!"
- Deelnemer aan de schrijfworkshop van Maria Genova

Podcast 'Stel je vraag aan...'

In de podcast-serie 'Stel je vraag aan...' maak je kennis met mensen die je zelf misschien niet zo snel zou spreken. Via social media nodigen we je steeds uit om na te denken wat je aan deze bijzondere mensen zou willen vragen. We kiezen vijf vragen uit, die we vervolgens in een podcast aan de persoon stellen. Na het beluisteren van de podcast ga je wellicht anders denken over de persoon dan daarvoor. Veel luisterplezier!

De ex-gedetineerde

Mensen hebben vaak een mening over hem. Maar klopt het beeld dat zij hebben wel met de werkelijkheid?

Een transgender persoon

Hoe kwam hij er achter dat hij eigenlijk een jongen is, waar loopt hij nu nog tegenaan en wat is zijn grootste droom voor de toekomst?

Een selectie van onze nieuwe aanwinsten

"Ik ben onder de indruk van het gemak boeken te reserveren en deze op te halen, een geweldige service in deze tijd. Wat ik ook bijzonder vind, is dat er zoveel pas verschenen boeken zo snel aanwezig zijn."
- Bibliotheeklid Marijke

Onze nieuwste jeugdboeken

Gouden Griffel en Penseel

Op de Gouden Kinderboekenborrel zijn de winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel bekendgemaakt. Pieter Koolwijk ontving de Gouden Griffel voor Gozert en Ludwig Volbeda won met zijn illustraties in Hele verhalen voor een halve soldaat de
Gouden Penseel.

Shortlist Boekenbon Literatuurprijs

De jury maakte haar keuze uit 495 door uitgevers ingezonden titels, fictie én non-fictie. De Shortlist bestaat uit:Esther Gerritsen – De terugkeer, Wessel te Gussinklo – Op weg naar De Hartz, Tobi Lakmaker – De geschiedenis van mijn seksualiteit, Chris De Stoop – Het boek Daniel en Peter Terrin – Al het blauw.