Nu in de bieb

Hier vind je al het nieuws... de nieuwste workshops en lezingen, de nieuwste boeken, de nieuwste nieuwtjes. Ook geven we wisselende tips of achtergrondinformatie. Laat je inspireren!

Onze activiteiten

In de online agenda vind je alle lezingen, workshops, webinars, debatten, theatervoorstellingen, spreekuren en meer voor jong en oud. Tip: in de bovenste balk kun je eenvoudig filteren op locatie, datum, volwassenen/jeugd of zoekterm.

On demand

Heb je een van de webinars gemist? Een groot aantal kun je 'on demand' terugkijken, wanneer jou dat uitkomt. Klik op de link, en je krijgt direct toegang. Terugkijken kost slechts  €5,-, tenzij anders aangegeven.

"Erg goed, heel informatief, goede interactie met chat. Fantastische presentatie, afwisselend, veel voorbeelden. Een aanrader!"
- Deelnemer aan de schrijfworkshop van Maria Genova

Podcast 'Stel je vraag aan...'

In de podcast-serie 'Stel je vraag aan...' maak je kennis met mensen die je zelf misschien niet zo snel zou spreken. Via social media nodigen we je steeds uit om na te denken wat je aan deze bijzondere mensen zou willen vragen. We kiezen vijf vragen uit, die we vervolgens in een podcast aan de persoon stellen. Na het beluisteren van de podcast ga je wellicht anders denken over de persoon dan daarvoor. Veel luisterplezier!

de ex-gedetineerde

Mensen hebben vaak een mening over hem. Maar klopt het beeld dat zij hebben wel met de werkelijkheid?

Zomerlezen

Als jij een ander leven mocht uitproberen, zou je dit dan doen? The Midnight Library (of De Middernachtbibliotheek) is een prachtig verhaal over "wat als..?" Over spijt hebben en over beslissingen nemen. Over het leven. Het leest heel gemakkelijk, geeft stof tot nadenken en zorgt ervoor dat je bewust alle kleine en grote stappen in je leven meer gaat waarderen. Het boek is verslavend en vol cliffhangers, dus ik las het in een paar uur uit. Matt Haig is een geweldige schrijver! Femke Sue van Bragt, medewerker evenementen en communicatie.

Reserveer nu

Een selectie van onze nieuwe aanwinsten

"Ik ben onder de indruk van het gemak boeken te reserveren en deze op te halen, een geweldige service in deze tijd. Wat ik ook bijzonder vind, is dat er zoveel pas verschenen boeken zo snel aanwezig zijn."
- Bibliotheeklid Marijke

De beste boeken volgens de Kinderjury

In de categorie 6 t/m 9 jaar is De Zoete Zusjes zoeken een schat het favoriete boek van de Kinderjury. In de categorie 10 t/m 12 jaar won Het leven van een loser: Totaal gesloopt. Je leest ze natuurlijk in de bieb!

Naar de catalogus

Onze nieuwste jeugdboeken

Keurmerk Goed Geregeld

Uit handen van vrijwilligersorganisatie Eindhoven Doet ontvingen we het keurmerk Goed Geregeld Dit keurmerk is een bevestiging van het feit dat we het vrijwilligersbeleid op orde hebben en dat er veel goed gaat. Dankjewel Eindhoven Doet en dankjewel vrijwilligers!

Dit zijn de Zilveren Griffels en Penselen

De Griffeljury heeft elf kinderboeken bekroond met een Zilveren Griffel, de prijs voor de best geschreven kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte acht Zilveren Penselen uit, de prijs voor de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar. De winnaars van een Zilveren Griffel of Penseel zijn automatisch genomineerd voor de Gouden Griffel dan wel het Gouden Penseel, die op 5 oktober bij de start van de Kinderboekenweek bekendgemaakt worden.