Nu in de bieb

Hier vind je al het nieuws... de nieuwste workshops en lezingen, de nieuwste boeken, de nieuwste nieuwtjes. Ook geven we wisselende tips of achtergrondinformatie. Laat je inspireren!

Splinter Chabot

Interview met programmamaker, schrijver en politicoloog Splinter Chabot. Welke rol speelt tweestrijd in zijn werk en leven?

Dinsdag 15 juni, 19.30 - 21.00 uur, Online.

Favoriete boeken Splinter

Van deze boeken gaat het hart van Splinter Chabot sneller kloppen:

Toon Tellegen - Misschien wisten zij alles
Philippe Besson - Lieg met mij
Connie Palmen - De wetten

Veel leesplezier!

The language of classical music

How can the sonatas, quartets and symphonies evoke a wide range of emotions?Musicologist Asja Zakhareva will tell you during her webinar.

Wednesday 23 June, 8 p.m., Online.

"Erg goed, heel informatief, goede interactie met chat. Fantastische presentatie, afwisselend, veel voorbeelden. Een aanrader!"
- Deelnemer aan de schrijfworkshop van Maria Genova

Podcast 'Stel je vraag aan...'

In de podcast-serie 'Stel je vraag aan...' maak je kennis met mensen die je zelf misschien niet zo snel zou spreken. Via social media nodigen we je steeds uit om na te denken wat je aan deze bijzondere mensen zou willen vragen. We kiezen vijf vragen uit, die we vervolgens in een podcast aan de persoon stellen. Na het beluisteren van de podcast ga je wellicht anders denken over de persoon dan daarvoor. Veel luisterplezier!

de ex-gedetineerde

Mensen hebben vaak een mening over hem. Maar klopt het beeld dat zij hebben wel met de werkelijkheid?

Spannende boekentip

"Voor mij is een perfecte thriller een boek dat je niet weg kunt leggen, omdat aan het einde van elk hoofdstuk weer een klein tipje van de sluier wordt opgelicht waardoor je meteen weer verder wilt lezen. Bij alle boeken van Kepler is dat zo. Spiegelman is net zo spannend als zijn voorgangers. Vanaf bladzijde één word je gegrepen door het verhaal. Het leest als een trein. En als dan de ontknoping ook nog eens een complete verrassing is, kun je nog dagen nagenieten. Dit boek kan ik iedere thrillerliefhebber aanraden." Anke Ansems, mediacoach.

Reserveer nu

Een selectie van onze nieuwe aanwinsten

"Ik ben onder de indruk van het gemak boeken te reserveren en deze op te halen, een geweldige service in deze tijd. Wat ik ook bijzonder vind, is dat er zoveel pas verschenen boeken zo snel aanwezig zijn."
- Bibliotheeklid Marijke

Prentenboek van het Jaar

'Maar eerst ving ik een monster' van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer is door comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 2022 zal dit boek centraal staan. Maar waarom wachten? Leen hem nu alvast! Net als de andere pareltjes uit de Prentenboeken Top 10.

Bekijk de Prentenboeken Top 10

Thrillerprijzen 2021

De Nederlandse Thrillerprijzen zijn uitgereikt. Bernice Berkleef won met Bloedsteen de Gouden Strop, Floris Kleijne won met Klaverblad de Schaduwprijs. De Zilveren Strop ging naar Handbagage
van Hugo Luijten. De Vlaamse Toni Coppers won met zijn boek Val de Hebban Thrillerprijs

Kinderjury: de favoriete top 6

Duizenden kinderen hebben gestemd op hun favoriete boeken. Alle stemmen zijn geteld, dit zijn de favoriete boeken van 2020 en maken kans om op 23 juni de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken, de Kinderjury, te winnen! Natuurlijk lees je ze in de bieb.

Webinars (gemist)

Een webinar kijken wanneer het jou uitkomt, dat kan met onze webinars on demand.

Bekijk onze webinars