Nu in de bieb

Hier vind je al het nieuws... de nieuwste workshops en lezingen, de nieuwste boeken, de nieuwste nieuwtjes. Ook geven we wisselende tips of achtergrondinformatie. Laat je inspireren!

Klassieke mythologie

De klassieke verhalen over de Griekse en Romeinse goden vormen nog altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie. Een webinar vol prachtige illustraties.

Maandag 19 april, 20.00 - 21.30 uur, Online.

Schrijven in scènes

Maria Genova leert je de fijnere kneepjes van het schrijversvak. Hoe laat je emoties zien, hoe laat je dialogen natuurlijk klinken, hoe beschrijf je sfeer?

Donderdag 15 april, 20.00 uur, Online.

Kindertekeningen begrijpen

Speltherapeut Eveline Ruitenberg leert je de basis van beeldentaal hoe je kindertekeningen leest én begrijpt. Mail ons vooraf een eigen tekening!

Woensdag 14 april, 20.00 uur, online

"Erg goed, heel informatief, goede interactie met chat. Fantastische presentatie, afwisselend, veel voorbeelden. Een aanrader!"
- Deelnemer aan de schrijfworkshop van Maria Genova

Boekentips Maand van de Filosofie

De klassieker 'De Wereld van Sofie' stond al jaren in mijn kast te verstoffen. Ik ben blij dat ik er nu eindelijk de tijd voor heb genomen. Het is een leuke opfriscursus over filosofen en geschiedenis. Héérlijk! Paulo Coelho weet me keer op keer te raken. Zijn boeken zijn avonturen. Je reist door de wereld en/of in jezelf. Zijn allernieuwste is een leuk tussendoor-boek dat je vrij snel uit leest. Het deed mij beseffen hoe sterk onze innerlijke kracht is, zodra we ons er bewust van zijn van hoe hiermee om te gaan. Veel lees- en reisplezier! Margot (Programmamaker Waalre).

Reserveer de boeken

Verse leeswaren

"Ik ben onder de indruk van het gemak boeken te reserveren en deze op te halen, een geweldige service in deze tijd. Wat ik ook bijzonder vind, is dat er zoveel pas verschenen boeken zo snel aanwezig zijn."
- Bibliotheeklid Marijke

Prentenboek van het Jaar

'Maar eerst ving ik een monster' van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer is door comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 2022 zal dit boek centraal staan. Maar waarom wachten? Leen hem nu alvast! Net als de andere pareltjes uit de Prentenboeken Top 10.

Bekijk de Prentenboeken Top 10

Het jaar in beeld 2020

2020 was zonder twijfel een bijzonder jaar. Een jaar vol ongekende uitdagingen, die om flexibiliteit en innovatie vroegen. Ondanks de moeilijke momenten kijken we met trots terug op wat we in 2020 gerealiseerd hebben. Dit delen we graag met jullie!

De nieuwe Stadsschrijver

Gefeliciteerd Mark Groenen! Uit 50 inzendingen werd zijn verhaal 'Columbia' door de jury als winnaar verkozen voor de 'Prijs voor Eindhovens Schrijftalent'. De jury: "Grootse abstracte begrippen als vrijheid en de dood kregen een lichaam en een ziel. Het verhaal verraste, ontroerde, sleepte ons mee en liet ons niet meer los."

Nieuws van het Bibliotheekcafé

Het Bibliotheekcafé staat te popelen om je weer te mogen ontvangen! Een persoonlijk woordje van Ralf.

Webinars (gemist)

Een webinar kijken wanneer het jou uitkomt, dat kan met onze webinars on demand.

Bekijk onze webinars