Lezing: Game of Thrones

14 maart 2018, van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Eindhoven

Kosten: 6,- bibliotheekleden / 7,50 niet-leden

Naar alle waarschijnlijkheid moeten we het heel 2018 stellen zonder nieuwe boeken, afleveringen of games van deze populaire serie. Om het wachten iets te verlichten willen we voor alle fans in dit college ingaan op de vraag; Hoe wordt het verhaal verteld in de verschillende media, hoe werkt dat? En welke mooie voorbeelden kunnen we daaruit laten zien die de kracht van de verschillende media illustreren?

In 1996 kwam het boek ‘A game of Thrones’, geschreven door George R.R. Martin uit, het eerste deel in de reeks romans genaamd ‘A song of Ice and Fire.’ De echte doorbraak voor het verhaal kwam echter in 2011, toen televisiezender HBO het avontuur aanging de geschreven tekst te vertalen naar film/TV. Als spin-off kwam game-ontwikkelaar Telltale Games in 2014 met eigen versie van het populaire verhaal.

Het college wordt gegeven door Nina Kramer, Story Designer en Docent & Coördinator Immersive Storytelling CMD/Breda (Avans Hogeschool) en Sam van Vugt, Instructional Designer bij Amadeus Hospitality en onlangs afgestudeerd aan CMD/Breda.