Boekpresentatie Op de vlucht

28 juni 2017, van 15:00 tot 16:30 | de Bibliotheek Eindhoven

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een middag vol verhalen, van kinderen op reis, op de vlucht, op zoek naar een veilig bestaan. Verhalen die troost bieden en verhalen vol hoop. Verhalen voor kinderen en door kinderen.

Op de vlucht
Stel je voor toch ... er is oorlog. Eigenlijk is het bijna niet voor te stellen. En al zeker niet voor kinderen die niet in zo'n situatie hebben gezeten. Kinderboekenschrijver Pimm van Hest en illustrator Aron Dijkstra nemen ouders en kinderen met po√ętische zinnen en indrukwekkende beelden mee van het beangstigende uitzichtloze naar een hoopvolle toekomst. Op een manier die raakt, uitnodigt tot een gesprek en tot nadenken stemt. Want, stel je voor toch ...

De aanwezigen
Pimm van Hest maakte samen met illustrator Aron Dijkstra het boek 'Op de vlucht'. Natuurlijk zijn zij deze middag aanwezig om de verhalen uit hun boek te delen.

Ook Juf Kiet zal er zijn. Juf Kiet geeft les aan kinderen die nog maar net in Nederland zijn. Over haar, en vier van haar leerlingen, is de documentaire 'De Kinderen van juf Kiet' gemaakt. Twee leerlingen komen deze middag met juf Kiet mee om over hun ervaringen als vluchteling te vertellen.

De regisseurs van de documentaire, Petra & Peter Lataster, zijn er samen met Marty de Jong en Miriam van Oort. Marty en Miriam helpen om onderwijzers, ouders en andere volwassenen in gesprek te laten gaan over het lesgeven aan kinderen die nieuw in Nederland zijn.

Het boek 'Op de vlucht' en deze middag is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.