CoderDojo 23 sept en 07 okt: Raspberry Pi en Scratch (leeftijd 10+)

23 september 2017, van 14:00 tot 16:00 | Microlab Strijp-S, Kastanjelaan 400

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

UITVERKOCHT

Ben jij al goed in Scratch? Weet je hoe je variabelen moet gebruiken? Weet je ook al wat sensoren zijn? Begin je je af te vragen of er meer kan dan iets op een beeldscherm te laten zien? Dan zijn deze lessen voor jou!

Eisen voor deelname:
- Je kunt al programmeren in Scratch en weet wat variabelen en sensoren zijn.
- Je bent minimaal 10 jaar oud.
- Je kunt zowel zaterdag 23 september als 7 oktober meedoen.

In deze lessen bestuur je motortjes en LED’s met behulp van Scratch. En knopjes en een joystick kun je vanuit Scratch laten uitlezen. Daarmee maak je een spel. Je kunt hier zien wat je maakt. (De film is in het Engels, maar de les is gewoon in het Nederlands.)

Het is een volgende stap in het gebruik van Scratch. Het is niet gemakkelijk, maar als je Scratch (goed) kent dan gaat het zonder probleem lukken.

Deze keer heb je geen eigen laptop nodig. Je programmeert in Scratch op een Raspberry Pi die bij de les aanwezig is. En er wordt een Arduino Nano gebruikt om met de motortjes, knopjes, LED’s en joystick te communiceren. En die is er ook al.

De les duurt twee zaterdagen. Je werkt samen met een ander op een werkplek. Heb je iemand met wie je wilt samenwerken? Laat het dan even weten. Heb je niemand: geen probleem, dan vinden we iemand tijdens de les.

Opmerking: als je op de Trudo Weekendschool zit, dan heb je de les al gehad of krijg je die nog.