Kunstkijken voor kinderen

26 april 2017, van 14:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Eindhoven

Kosten: €3,50

Museumdocent Patrick Verhoeven komt met een aantal kunstwerken naar de bibliotheek. Samen gaan jullie kunstkijken en kunst maken!

Gemiddeld kijk je 9 seconden naar een kunstwerk. Maar deze middag kijk je wel een kwartier naar 1 werk. Wat zie je allemaal? Wat zou dit kunnen betekenen? Kijk, denk en verwonder. En hoe langer je kijkt, hoe meer je gaat zien.
Het leuke van kunstkijken is dat er geen goed of fout is. De fantasie regeert! Door als groep actief en langer naar kunst te kijken, zullen een aantal kunstwerken niet zo snel worden vergeten. Al met al een verrassend en stimulerend kijkproces ván en vóór allen.

Als jullie zijn uitgekeken ga je zelf kunst maken door te knippen, plakken, tekenen en te schilderen. Knutselen geïnspireerd op de zojuist ontdekte kunst.

Voor kinderen van 8-12 jaar.

De prijs is inclusief materiaalkosten.