Lezing: Waarom de wereld steeds sneller verandert

19 mei 2017, van 14:00 tot 16:30 | de Bibliotheek Eindhoven

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bijna iedereen verbaast zich er wel eens over dat alles steeds sneller lijkt te veranderen. Is dat echt of is het verbeelding? Fons Goudsmit legt in deze lezing op een begrijpelijke manier en onderbouwd door harde feiten uit wat er aan de hand is.

De lezing bestaat uit twee delen.
In het eerste uur gaan we met een denkbeeldige tijdmachine rondneuzen in het verleden. “Vroeger”, honderden, duizenden, miljoenen of miljarden jaren geleden, veranderde de wereld ook. Tot ver in de vorige eeuw gingen de veranderingen zo traag dat mensen daar tijdens hun leven nauwelijks iets van merkten. En nu gaan veranderingen zo snel dat het zelfs onze in deze eeuw geboren tieners opvalt. We gaan zien hoe dat komt.

Na de pauze, kijken we vanuit het heden naar een ongelofelijke, onvoorstelbare toekomst. Als alles steeds sneller verandert, waar gaat dat dan naar toe? En hoe lang duurt dat nog? Wetenschappers zoals Stephen Hawking en ondernemers met visie zoals Elon Musk waarschuwen dat we ons moeten voorbereiden.
Aan het einde van de lezing is er nog een mogelijkheid om na te praten.

Fons Goudsmit
Nadat Fons Goudsmit op zijn 56e jaar stopte met werken heeft hij samen met zijn vrouw 11,5 jaar in Spanje gewoond om in 2013 naar Nederland terug te keren. Hij werkte vanaf het einde van de 70er jaren tot zijn pensioen in de Informatie Technologie (IT) bij diverse werkgevers.
Fons is onbedaarlijk nieuwsgierig en sinds hij weer in Nederland woont verzamelt hij wetenschappelijke en technische doorbraken op een zeer breed gebied.

De lezing gaat uit van harde feiten. Na de lezing ontvang je een link naar boeken en internetbronnen, waarmee het mogelijk is om jezelf verder te verdiepen in de materie. Veel van dat materiaal is Engels.

Deze lezing is in het kader van de Dutch Technology Week.