Lezing: Van Wens naar werkelijkheid

19 juni 2017, van 13:30 tot 15:00 | De Bibliotheek Eindhoven | Theater

Kosten: Gratis

Hoe vaak neem je je niet voor om iets te gaan doen? Je hebt wensen en dromen, voornemens en plannen, goede zin, moed en de wil om te slagen. Toch lukt het vaak niet, maar gedeeltelijk of niet helemaal zoals je je het had voorgesteld om je wens te realiseren.

Daar kun je vanalles van vinden en als je er meer negatief dan positief tegenaan kijkt liggen gevoelens als teleurstelling, schaamte, schuldgevoel en boosheid al snel op de loer. Minder positieve gedachten en gevoelens hebben weer invloed op je intentie voor je volgende plannen. En het risico bestaat dat het resultaat opnieuw niet is wat je wilde……Waarop je misschien maar helemaal gestopt bent met wensen….en dat is jammer!
Er is immers niets dat je levenslust meer voedt dan wensen en verlangens!
Hoe je jezelf een goede start kunt geven om je wensen daadwerkelijk te realiseren vertel ik je aan de hand van de Creatiespiraal van Marinus Knoope. Deze creatiespiraal beschrijft een twaalftal stappen die je helpen om jouw plannen nu wèl te laten slagen! Met, vanuit mijn optiek, veel aandacht voor:
- de kracht van geloven in jezelf en in jouw idee,
- de kracht van onderzoeken,
- de vrijheid om je wens te mogen bijstellen of beslissen om er niet mee door te gaan en
- de vrijheid om te genieten van de weg die je bewandelt, zonder oordeel over het resultaat en jezelf.

Gun jij jezelf de frisse moed om steeds weer te wensen en op weg te gaan om ze waar te maken? Kom dan luisteren hoe je dat op een natuurlijke manier ( niets moet, alles mag) doet!