Peter Faber: Ali Baba en de 40 rovers

15 oktober 2017, van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Eindhoven

Kosten: €7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Laat je tijdens de Kinderboekenweek meesleuren en verrassen, kom gruwelen en lachen! Vol passie en energie verleidt Peter Faber zijn luisteraar om zich over te geven aan de werkelijkheid van het verhaal. Het ene moment zit je op het puntje van je stoel, het andere moment hang je ontspannen achterover om dan ineens …!

Ali Baba is een muzikale vertelvoorstelling, een bloedstollend verhaal over goed en kwaad, trouw en verraad, over hebzucht, list en bedrog. In een grote stad wonen twee broers, Kassim Baba en Ali Baba. We zouden ze net zo goed Kees en Giovanni de Vries kunnen noemen, maar laten we het houden op Kas en Ali B.

Ali B is straatveger en op een dag veegt hij de straten op het industrieterrein vlak buiten de stad. Hij ziet hoe 40 mannen op 40 motors halt houden voor een elektriciteitskast langs de kant van de weg. Met luide stem roepen ze ´Sesam open U´ en als vanzelf zwaait de deur van de elektriciteitskast open. De 40 mannen gaan naar binnen, komen kort daarna weer tevoorschijn, stappen op hun motor en rijden weg.

Ali B. is vreselijk nieuwsgierig dus roept ook hij ‘Sesam open U’. In de elektriciteitskast ontdekt hij een schat, groter dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. Een schat, die hem kan helpen zijn diepste verlangen te vervullen. Een schat ……
Zo begint deze eigentijdse versie van Ali Baba en de 40 rovers. Een spannende voorstelling van Peter Faber met live muziek op viool Esther Damsma – in ’t Groen.


Bekijk hier vast de trailer.

Voor kinderen vanaf 6 jaar en hun familie. (Zowel kind als familie moeten in het bezit van een ticket zijn.)