Rouw Reizen: Verlies in het gezin

15 oktober 2017, van 14:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Eindhoven

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In de ideale situatie is een gezin een goed geolied systeem waar in ieder een eigen plekje en taak heeft. Samen vorm je een geheel, een balans. Als een ouder of kind wegvalt door overlijden is ook de balans weg. Iedereen in het gezin gaat onbewust op zoek naar een nieuwe plek om de balans weer te herstellen. Ook de allerkleinste.

Hoe vind je die nieuwe balans? Hoe ga je om met verschillende emoties en de zorg voor het gezin?

Riet Geurts is verlieskundige en begeleidt mensen met hun rouwproces.
Tijdens je rouw maak je een reis langs verschillende emoties, ontstaan er vragen over de diepgang van je leven en je spirituele waarden. Reizen brengt je op plekken waar je een déjà vu krijgt. Je herkent iets dat je al eerder hebt meegemaakt en je weet de weg. En het brengt je op plaatsen waar je nog nooit eerder bent geweest en waar je kunt verdwalen. Smalle straatjes, kolkende rivieren of juist rustige bloemen velden. Iedereen reist op zijn eigen manier, bekijkt het landschap met eigen ogen en schrijft zijn eigen verhaal.

Riet heeft aan de hand van verhalen actieve vertellingen gemaakt, waarin telkens een onderdeel van een rouwproces wordt uitgelicht. Ze neemt je mee door het landschap van rouw en maakt kwetsbare onderwerpen bespreekbaar. Hiermee wil ze aandacht geven aan de impact van rouw op het dagelijks leven, taboes rond rouw bespreken en sociaal aanvaardbaar maken.

Riet Geurts begeleidt in haar praktijk Maggy’s smile vooral jonge weduwes met een gezin. Ze helpt bij het vinden van een nieuwe gezinsbalans en hoe je om kunt gaan met verdriet en de zorg voor je gezin. Speciale aandacht is er voor vrouwen die weten dat ze hun partner gaan verliezen en een eenouder gezin zullen moeten gaan vormen. Rouw in het gezin is in beide situaties een belangrijk onderwerp.

Wil jij je verhaal delen dan kun je contact opnemen met Riet, riet@maggyssmile.nl