Stadsdichter Verkiezing

22 september 2017, 10:00 t/m 1 november 2017, 00:00

Word jij de nieuwe stadsdichter van Eindhoven?

Op 7 december draagt de huidige stadsdichter Nienke Esther Grooten het stokje over aan de nieuwe stadsdichter, die dan feestelijk wordt ingehuldigd in het Parktheater.

De stadsdichter…

heeft een hechte band met Eindhoven en woont er bij voorkeur;
-schrijft gedichten die betrekking hebben op zaken die relevant zijn voor Eindhovenaren (actualiteit, evenementen, locaties);
-schrijft toegankelijke gedichten met literaire kwaliteit;
- is in staat om te schrijven en te presenteren voor groepen die weinig ervaring hebben met poëzie;
-zal tien gedichten per jaar schrijven en presenteren (optreden en/of publicatie);
-maakt daarnaast per jaar twee gedichten voor de bibliotheek, en zal deze bij gelegenheid voordragen.

Hoe doe je mee?

Reageren kan tot uiterlijk 1 november 2017
-Stuur minimaal drie gedichten, een curriculum (overzicht van relevante activiteiten en ervaringen) en een korte motivatie waarom jij stadsdichter wilt zijn
-Twee van de ingezonden gedichten dienen te gaan over onderwerpen die voor Eindhoven van belang zijn. Je kunt hierbij denken aan actuele onderwerpen en evenementen (zoals GLOW, de Lichtjesroute, de Dutch Design Week, etc.). Ook gedichten over historische gebeurtenissen, locaties en personen zijn welkom, evenals meer beschouwende teksten. Het derde gedicht mag vrij werk zijn.

Verkiezingsprocedure

Na ontvangst van de teksten worden deze losgekoppeld van de persoonsgegevens. De vakjury beoordeelt de inzendingen dus anoniem. Er blijven uiteindelijk maximaal vier genomineerden over.

Eindronde

De genomineerden nemen het tegen elkaar op in een podiumoptreden tijdens de Verkiezing van de nieuwe Stadsdichter op donderdagavond 7 december 2017. Het publiek krijgt daarbij de gelegenheid om zijn mening te geven over de gedichten en de optredens. Mede op basis daarvan bepaalt de vakjury wie zich voor de komende twee jaar stadsdichter mag noemen.

Benoeming

De benoeming van de stadsdichter is voor een termijn van twee jaar (December 2017-December 2019). De officiële aanstelling van de nieuwe stadsdichter en wisseling van ambt vinden meteen plaats na de verkiezing op 7 december. De benoeming van de nieuwe stadsdichter is mede mogelijk dankzij financiële ondersteuning door de kaartverkoop voor de Verkiezing van de Stadsdichter en de Bibliotheek Eindhoven.

Inzenden

-Bijdragen kunnen via email of WeTransfer worden ingestuurd naar: s.brinkmann@bibliotheekeindhoven.nl
-Vergeet niet om bij de inzending je naam, adres, telefoonnummer en emailadres te vermelden
-Vragen over de verkiezing kunnen worden gesteld aan de Event Manager van de bibliotheek, Susan Brinkmann via s.brinkmann@bibliotheekeindhoven.nl