Tech & Play Kids Festival

28 december 2017, van 10:00 tot 17:00 | Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8

Kosten: 2,-

Tech & Play Kids Festival in het Beursgebouw Eindhoven. Voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar en hun papa's, mama's, opa's en oma's. Een dag vol technische innovaties waar je kunt experimenteren, samenwerken en leren. Maar vooral plezier hebben! Kom je ook?

Samen met vele partners zorgen we voor een gevarieerd programma dat leuk is voor jong en oud.

CodeKids
Wat kan je allemaal op een computer aansluiten?

CoderDojo
De kinderen kunnen hier leren programmeren met Scratch, onder begeleiding van onze coaches.

Muziek experience
Ontdek de bijzondere muziekinstallaties van Arvid Jense en maak je eigen muziekinstrument.

Zelf vliegen
Hoe zou het zijn om zelf een vliegtuig te besturen? Ervaar het in de Flight Simulator.

Animaties
Maak samen met Natlab een eigen animatie.

Jouw Techniek.com
Bij Jouw Techniek beleef je techniek met echte technische materialen, zoals katrollen, aluminium LED lampen, gelaserde kunststof tandwielen en metalen constructie-onderdelen... Je kunt techniek DOEN bij o.a. Downhill Racers, DJ Battle, Kettingreactie en Elektriciteit.

Het Solly Systeem
Maak kennis met Solly de zon-etende robot. Je kan met hem zelf zonne-energie opwekken en digitale punten verdienen. In de Solly-game kun je die punten weer besteden om zo een eigen Solly-wereld op te bouwen. Ook kun je zelf een robot-vriend voor Solly gaan bouwen.

De Duurzame Ontdekbus
Een bus vol spannende, leerzame maar vooral hele leuke proefjes op het gebied van duurzaamheid en techniek voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 16 jaar.

Interactieve knikkerbaan
Techniekbieb neemt haar interactieve knikkerbaan mee. Wil je ICT combineren met techniek? Dat kan. In deze workshop combineren simpele huis-tuin-en-keukenmaterialen met de elektronische circuits van LittleBits. Je gaat zelf aan de slag met beweging en reactie, probeert verschillende materialen uit en voegt daar zelfs interactie aan toe. Een leuk en leerzaam spel.

Bouw mee aan de stad van de toekomst
Kinderen bouwen samen aan een spontaan groeiende stad, waarbij diverse stedenbouwkundige, constructieve of architectonische uitdagingen en problemen naar voren komen waar een bouwkundig ingenieur ook mee te maken krijgt. Met gebruikt verpakkingsmateriaal en creativiteit kun je heel eenvoudig en snel bijdragen aan deze spontane stad.

Textielkeuken
Wat kan je met naald en draad? In de textielkeuken maak je de mooiste dingen.

Laat je tekening tot leven komen
Zie hoe je eigen kleurplaat tot leven komt! Uitgevoerd door Ideeënlab.

Onderzoeken en ontdekken
Vind jij het leuk om te onderzoeken en uitvindingen te bedenken? Met huis-, tuin- en keukenmaterialen kun je de meest interessante ontdekkingen doen. Hoe maak je muziek met water? Welke materialen geleiden stroom? En hoe kun je met sponsjes een hoge toren bouwen? Kom onderzoeken en ontdekken bij Techniek&ik!

Bouw je eigen website
Met de Code Qube ga je in groepen aan de slag met het bouwen van een eigen website op een leuke en fysieke manier. Tijdens de workshop leer je stap voor stap je eigen website bouwen met de programmeertalen HTML en CSS.

Photohokje
Kom naar de Photobooth waarbij iedereen op de foto kan, de fotostrip wordt direct geprint in tweevoud.

Drone Dorp
Al eens met een drone gevlogen? Bouw een spannend parcours en kijk welke drone er het snelste door komt.

Pink & Pienter bende
De Pink & Pienter bende is de jeugdclub van de Bibliotheek Eindhoven. Voor de bendeleden is er altijd wat leuks te doen. Ook tijdens het Tech & Play Kids festival. MAar pas op: Je kunt er slim van worden!

Pink & Pienter Plein
Het Pink & Pienter Plein is een creatieve speelplaats waar kinderen 2-7 jaar kunnen spelen, ontdekken en experimenteren.

En méér!

Tickets kosten 2,-. In het Beursgebouw is horeca aanwezig.

Let op: bij het reserveren kies je voor een tijdsblok (ochtend of middag). Dit is om lange rijen bij de ingang tegen te gaan. Kies je voor de ochtend, dan mag je tussen 10.00 uur en 12.30 uur het Beursgebouw in. Kies je voor de middag, dan mag je tussen 13.00 en 16.00 naar binnen.

Heb je een ticket voor de ochtend gekocht en wil je ook in de middag blijven? Geen probleem! Met elk ticket mag je blijven zo lang je wilt.