Meet Up Community Living

26 oktober 2017, van 19:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Eindhoven

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Steeds meer mensen onderzoeken manieren om niet langer alleen te wonen. “Wonen ‘delen’ met meerdere mensen!” Kom inspiratie opdoen.

Tot nu toe is het de norm voor alleenstaanden om te leven in kleine appartementen. Maar gelukkig werken steeds meer mensen aan manieren om in losse verbanden bij elkaar te wonen. In ieder fase van het leven past een andere woonomgeving. Bijvoorbeeld als er kinderen zijn, wordt er voor hele andere woonwensen gekozen dan wanneer iemand alleenstaand, student of gescheiden is. Het gebeurt nog steeds te vaak dat men letterlijk vast zit tussen de stenen. Door meer mogelijkheden te creëren voor collectieve woonvormen, willen we bijdragen aan meer diversiteit in het woonaanbod en een uiteindelijk flexibelere woningmarkt.

Wij brengen deze beweging voor je samen tijdens een thema avond! Wij tonen je die vooruitlopers, brengen de beweging in kaart en helpen je te zoeken en vinden. Voor iedereen die ooit met gelijkgestemden, groep, gemeenschap, tribe of andere vorm wil wonen: Wat kan en wat is er allemaal? Kom inspiratie opdoen tijdens deze interactieve avond!

Programma
19.00 u Inloop
19.30 u Opening door moderator Rudy van Beurden
19.40 u introductie ‘deelwonen’ door Anita van Limpt & Marije Oosterhof. Lifestyle Renting wil alle collectieve woonvormen in Nederland op de WOONKAART zetten. Eenvoudig en overzichtelijk om snel te zoeken en te vinden. Zo ontstaat een indruk van de verschillende manieren van collectief wonen. Lifestyle Renting hoopt hiermee meer mensen te inspireren om zelf het heft in handen te nemen en hun eigen woonomgeving te creëren.
19.55 u. Magdaleen Kroese (KilimanjaroWonen); feiten en cijfers, voorbeelden uit de praktijk
20.10 u Lezing door Ineke Hurkmans ((Jump Movement) over burgerinitiatieven en wonen in community's.
20.30 u Interviews met de deelnemers ‘informatiemarkt’ door Rudy van Beurden
21.30 u Open informatiemarkt & netwerkborrel
22.30 u Einde

Deze thema-avond maakt onderdeel uit van de Dutch Design Week Eindhoven 2017!