Workshop: Games maken in Microlab

13 september 2017, 14:00 t/m 27 september 2017, 17:00 | Microlab Strijp-S, Kastanjelaan 400

Kosten: €50,- bibliotheekleden / €65,- niet-leden

UITVERKOCHT

Een game is net als een fotocollage of een poëziealbum een medium waarin een verhaal verteld kan worden. Door in de belevingswereld van de kinderen te blijven (spelen/gamen) uiten kinderen zich makkelijker en laten zij meer van zichzelf zien.

Gamestad stimuleert kinderen naast games ‘te consumeren’ (spelen van games) ook games ‘te creëren’ (eigen game maken). Beide dragen aantoonbaar bij aan de creatieve en sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Onderwerpen als design, artwork en development (coderen) zijn tevens de onderwerpen die het in de basisscholing van kinderen afleggen tegen de cognitieve scholing.

De 6 stappen van de Gamestad workshops zijn; Brainstorm, Moodboard, Sketching, Design, Development en Presenting. Na afloop van onze workshop mogen de deelnemers hun eigen game/prototype mee naar huis nemen.
Eerst kijken wat het is? Klik hier voor de promo-video.

Aanmelden is voor de serie van 3 workshops. Omdat er tijdens deze 3 workshops naar een game toegewerkt wordt, is het niet mogelijk je voor 1 workshop aan te melden.
Data:13, 20 en 27 september van 14.00 - 17.00 uur.

De prijs is inclusief ranja. Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.