Boeken & E-books

Boeken en E-books

Nog geen lid? Kies nu je abonnement.

 • E-books voor op je tablet, smartphone, computer of e-reader

  Wanneer je in het bezit bent van een Bieb Comfort of Bieb Deluxe abonnement kun je bij de bibliotheek duizenden e-books lenen. Online lezen via computer/laptop/tablet of smartphone of downloaden op je e-reader.
  Je kunt 10 titels tegelijkertijd lenen voor drie weken. Je maakt eerst een webaccount aan, daarna kun je inloggen en e-books lenen.

 • Kom naar het Digitaal café

  Digitale vragen? Stel ze in het Digitaal café! Wil je meer weten over het lenen van e-books of over e-readers? Of over handige apps en hoe je die installeert op je smartphone of tablet?  

  Elke dinsdag- en zaterdagochtend helpen enthousiaste bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers je verder. Samen met jou
  beantwoorden ze je vraag of zoeken ze een oplossing.
  Breng zo mogelijk je eigen laptop, smartphone, tablet of e-reader mee.

 • Gratis downloaden

  Selectie eBooks is een website van de Bibliotheek.nl met honderden rechtenvrije e-books. De site biedt vooral oude boeken waarvan het auteursrecht is verlopen zoals Het Stoomhuis De Ijzeren Reus van Jules Verne en Een Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Zoek een e-book in de catalogus, klik op downloaden en begin met lezen in of op je favoriete e-reader! Of download de speciale app

  E-books voor iedereen
  De Bibliotheek heeft ook een aanbod e-books dat voor iedereen, met of zonder bibliotheekpas, toegankelijk is. Deze e-books kun je downloaden.

  - eBooks eregalerij: klassiekers met extra informatie en materiaal zoals filmpjes en foto's.

  - eBook app: download de app

 • Websites met gratis boeken

  Studiegidsen
  https://bookboon.com/nl/studieboeken-ebooks

  Business boeken
  https://bookboon.com/nl/business-ebooks

  Engelstalige e-books
  https://manybooks.net/
  https://archive.org/details/texts

  Kinderboeken
  http://www.boekenwolk.nl/
  Online bibliotheek met Nederlandstalige digitale kinderboeken. Abonnees hebben onbeperkt toegang tot deze uitgaven en jonge lezers kunnen zelfstandig en veilig gebruik maken van de kindvriendelijke interface.

 • Alles over de e-reader

  Wat is het, hoe werkt het en wat kost het?

  We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Passend lezen

Passend lezen: lezen op jouw manier
Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor gesproken boeken.

Passend lezen

Storytel Audioboeken

Storytel Audioboeken

Bestsellers, bekroonde boeken, non-fictie en kinderboeken! In het Nederlands en het Engels.

Literair nieuws

Vanaf 1 juni de VakantieBieb-app

Zomerleesgroepen

Bent u in juli en augustus niet op vakantie? Dan is een Zomerleesgroep misschien iets voor u. Zomerleesgroepen starten ook in Eindhoven als daar belangstelling voor bestaat.  

Leesclubservice

Leest u graag boeken samen met anderen? Bent u lid van een leesclub? De Bibliotheek Eindhoven kan u en de leden van uw leesclub behulpzaam zijn.

Leesclubservice

WelkBoek

WelkBoek biedt keuzemogelijkheden aan die je nergens anders zult vinden. De mogelijkheden zijn onbeperkt en je zult iedere keer verrast worden met suggesties voor prachtige boeken.  

Welk Boek kies jij

Straatpoëzie

Straatpoëzie is poëzie die in schriftelijke vorm is aangebracht in de openbare ruimte. Gedichten kunnen bijvoorbeeld te lezen zijn op muren, gevels, daken, plakkaten, standbeelden, borden, posters, schuttingen of stoeptegels.

Doe mee en plaats ook een gedicht op Straatpoëzie.

Werelden

De actuele collectie van de Bibliotheek Eindhoven is in verschillende ‘werelden’ geplaatst. De werelden zijn: Leven & Liefde, Literatuur & Cultuur, Spannend & Actief, Beeld & Geluid, en Populaire wetenschap.