E-reader

Wat is een e-reader?

Een e-reader is een apparaat om e-books mee te lezen. Verschillende soorten apparaten kunnen dienen als e-reader: tablet, smartphone of laptop. Er bestaan ook speciale e-readers die uitsluitend bedoeld zijn om digitale boeken te lezen. Voor het lezen van streaming e-books is het belangrijk dat het apparaat verbonden is met internet. Welk apparaat voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Wat kost een e-reader?

ereader

De prijs van e-readers en tablets varieert van minder dan honderd euro tot ruim achthonderd euro. De apparaten verschillen onder meer in opslagruimte (hoeveel boeken kunnen erop), schermgrootte, mogelijkheid om verbinding te maken met internet, instelmogelijkheden en extra toepassingen zoals films en foto’s bekijken. Wil je wel eens weten hoe het is om een boek te lezen via een e-reader? Je kunt voor een periode van vier weken een e-reader lenen bij de Bibliotheek Eindhoven!

De beschikbare e-readers:

  • Kobo Clara HD
  • Kobo Glo HD
  • Kobo Glo

Voorwaarden

  • De leentermijn bedraagt vier weken bij een Bieb Budget en Bieb Comfort abonnement en acht weken bij een Bieb Deluxe abonnement.
  • Het lenen van een e-reader is gratis.
  • Je dient te beschikken over een geldig abonnement.

Boeken downloaden

Op onze e-readers staan een aantal boeken. Daarnaast kun je onbeperkt gratis boeken downloaden op het apparaat. Het is niet mogelijk om betaalde boeken op onze e-readers te downloaden.

Je kunt de e-readers reserveren via onze catalogus.

Welke titels zijn er beschikbaar in de digitale bibliotheek?

U kunt duizenden e-books lenen bij de bibliotheek met een Bieb Comfort of Bieb Deluxe abonnement. U kunt online lezen via computer/laptop/tablet of smartphone of downloaden op uw e-reader.

U kunt 10 titels tegelijkertijd lenen voor drie weken. U maakt eerst een webaccount aan, daarna kunt u inloggen en  e-books lenen.  

Waarom biedt de bibliotheek niet alle boeken digitaal aan?

Dat heeft te maken met de uitleenrechten voor digitale boeken. Voor papieren boeken is in de Nederlandse wet vastgelegd dat bibliotheken deze mogen uitlenen. Voor e-books is dat niet het geval en daarom moeten er met elke uitgeverij afzonderlijk afspraken worden gemaakt.

Meer informatie over e-readers: www.ereaders.nl