Expeditie E Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op de meestgestelde vragen over Expeditie E.

Wanneer is Expeditie E open?

In de maanden januari, februari en maart is Expeditie E open op dinsdag en woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op deze momenten kun je hier boeken lenen en terugbrengen. Er zijn vrijwilligers aanwezig.

Op dit moment weten we niet wat de situatie vanaf april wordt. Dit is afhankelijk van de coronamaatregelen op dat moment. Zeker is dat we vanaf april ook minimaal open zijn op dinsdag en woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. 

Kan ik boeken op andere locaties in de wijk ophalen en/of inleveren?

Ja, dat kan!

Tegen een kleine vergoeding kun je boeken uit de online catalogus reserveren en in je eigen wijk laten bezorgen bij een van de bewonersbibliotheken. In Woensel kan dat bij Dommelbeemd, Archipel Eerdbrand, De Werf, Boekenmortel, Apostelflat Maurits aan de Lijnslagerstraat, Wijkcentrum Blixems en 't Hool. Kijk voor de actuele openingstijden op onze overzichtspagina

Ook kun je gereserveerde boeken bij je thuis laten bezorgen met de bezorgdienst

Inleveren kan bij de bewonersbibliotheken, ook als je je boeken op een andere locatie hebt opgehaald of ze thuis hebt laten bezorgen.

Hoe werkt de thuisbezorgdienst?

Met de thuisbezorgdienst bestel je eenvoudig de boeken die je wilt lenen via onze website en wij bezorgen ze bij je thuis. 

  1. Zoek de gewenste titel op in ons zoeksysteem en klik op reserveren. Voor het reserveren van een materiaal betaal je €1,10. Bij Bieb Deluxe is reserveren gratis. Bestel je een DVD dan betaal je hier €2,00 extra leengeld voor. Bij Bieb Deluxe is het lenen van DVD's gratis.
  2. Log nu in en geef aan dat je het boek thuis wilt laten bezorgen.
  3. Het boek retourneer je door het in te leveren bij de bibliotheek of bij een haal- en brengservice bij jou in de buurt

Hoe kan ik boeken reserveren?

In de app eBieb of op onze website kan je boeken zoeken in de online catalogus. Heb je een titel gevonden die je wilt lenen? Klik dan aan de rechterkant op de knop 'Reserveren'. Vervolgens kies je waar je het boek wilt ophalen, of dat je het wilt laten thuisbezorgen. Je ontvangt een e-mail wanneer het boek voor je klaarligt.

Let op: Je kunt niet reserveren wanneer het passaldo negatief is. Bij een Bieb Budget en Bieb Comfort abonnement is reserveren per titel €1,10. Bij een Bieb Deluxe abonnement is dit gratis. Opwaarderen van het passaldo kan door in te loggen in ‘Mijn Gegevens’ en te kiezen voor ‘Passaldo en facturen’. Vervolgens kun je zelf een bedrag kiezen en dit betalen met iDeal of PayPal.

Meer informatie over reserveren en verlengen lees je hier

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik dat ophalen?

Je ontvangt een e-mail wanneer de door jouw gereserveerde titels klaar staan. 

Kan ik gebruikmaken van de bibliotheek in De Witte Dame?

Jazeker!

Waar je ook lid bent geworden (online, in Expeditie E, in de Bibliotheek Waalre), je kunt altijd gebruikmaken van de bibliotheek in De Witte Dame. Je kunt de boeken uit de collectie van De Witte Dame of de Bibliotheek Waalre reserveren en ophalen in Expeditie E of bij een bewonersbibliotheek. Of breng eens een bezoek aan De Witte Dame! Hier is een grote collectie (jeugd)boeken, tijdschriften en kranten. Ook zijn hier geregeld interessante activiteiten; lezingen en workshops, spreekuren over de Nederlandse taal, digitale vragen of juridische kwesties. Midden in De Witte Dame is het Bibliotheekcafé met een uitgebreide kaart met vers gebak en lunchgerechten.  

Kan ik e-books en luisterboeken lenen?

Met een Bieb Comfort en Bieb Deluxe abonnement kun je gratis gebruik maken van de online bibliotheek. Je kunt tien e-books en tien luisterboeken tegelijk lenen. 

Kan ik hulp krijgen bij het downloaden van e-books?

Ja, je kunt een mail sturen naar klantenservice@bibliothekeindhoven.nl. Wij helpen je dan zo snel als mogelijk.

Ook kun je met je vragen langskomen bij het DigiCafé in De Witte Dame. 

Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt. Wat nu?

Nu Expeditie E is ingericht op self-service is het extra belangrijk dat je je bibliotheekpas bij je hebt. Je bibliotheekpas heb je nodig om de deur te openen en om boeken te lenen of te verlengen.

Als je je bibliotheekpas kwijt bent kun je dit het beste direct bij ons melden. Wij blokkeren de pas dan direct, zodat deze niet door iemand anders gebruikt kan worden. Vervolgens kan je een nieuwe pas aanvragen. We rekenen daarvoor wel administratiekosten.  

Contact met de klantenservice:
klantenservice@bibliotheekeindhoven.nl
040 260 4 260

Zijn er nog activiteiten in Expeditie E, zoals het voorleesuurtje of DigiCafé?

Helaas zijn er geen activiteiten meer in Expeditie E. In Expeditie E kun je alleen nog maar boeken lenen en inleveren. 

In De Witte Dame (Emmasingel 22) zijn wel volop activiteiten. Ook zijn sommige activiteiten op andere locaties in de wijk. Kijk voor het overzicht in ons programma

Waarom gaat Expeditie E sluiten?

Het subsidiebedrag dat we voor de komende vier jaar gaan ontvangen is vastgesteld. Tot onze grote spijt dwingt dit bedrag ons om een aantal ingrijpende maatregelen te nemen, ook voor Expeditie E in WoensXL. Wij vinden het belangrijk om dicht bij de mensen te zijn, ook ín de wijken zoals we dat bijvoorbeeld met Expeditie E zijn. De gemeente ziet dat anders. Het budget dat we krijgen is niet toereikend om Expeditie E in de huidige vorm voort te zetten. Zonder de financiële steun van de gemeente hebben we daar niet voldoende middelen voor. Het huurcontract loopt tot 2022. Daarna moet Expeditie E sluiten. 

Staat jouw vraag hier niet bij?

Stuur een berichtje naar klantenservice@bibliotheekeindhoven.nl. We proberen zo snel mogelijk te reageren.