Eindhoven 75 jaar bevrijd

Oud vertelt, jong geeft het door

Op 18 september 2019 is het precies 75 jaar geleden dat Eindhoven werd bevrijd. De persoonlijke verhalen over de herinneringen aan de oorlog kunnen straks niet meer worden verteld en moeten daarom nu worden verzameld. Om deze reden initieerde de Bibliotheek het project “Eindhoven 75 jaar bevrijd: Oud vertelt, jong geeft door.” 

Uniek
Het unieke aan dit project is dat kinderen van het basisonderwijs in samenwerking met studenten Sociaal werk van het Summa College de verhalen hebben opgehaald en vastgelegd. De kinderen gingen zelf aan de slag met het formuleren van de vragen en hierdoor werd hun nieuwsgierigheid geprikkeld en hun interesse gewekt voor dit onderwerp. De verhalen zijn verwerkt op een wijze waar de kinderen zich prettig bij voelden. Dit kan een verhaal, een tekening, een filmpje of zelfs een dans zijn. Alles is uiteindelijk gebundeld in een digitaal magazine.

De vormgeving van het magazine is verzorgd door studenten van het SintLucas in Eindhoven. De samenwerking met
ouderen, kinderen uit groep 7 en studenten van zowel het Summa College als van het SintLucas zorgt voor verbindingen tussen meerdere generaties en een uniek eindproduct. 

Meer activiteiten over geschiedenis

Met medewerking van:

Brabant Remembers, VFonds, Gemeente Eindhoven, Vitalis, Stadsopvang Eindhoven, Sint Antonius Abt, De Driesprong, De Tweelingen, De Ontmoeting, De Hobbitstee & 't Startblok.

Team Summa College: Chanel Dreves, Quinte Rombouts,
Babette Banken, Melle Ham, Sifra Mollen + docenten.

Team SintLucas: Rein Vos, Lin Greefkens, Zoë Moon Zebedee, Noud Heijnen, Nathalie Huijerjans, Naomi van Gennip + docenten.