Gek van Geld

'Gek van Geld' door Eef van Opdorp

Heb je last van geldstress? Of verdien je prima, maar verdwijnt het geld als sneeuw voor de zon? Of zou je graag meer financiële vrijheid hebben om bijvoorbeeld minder te gaan werken?

Eef van Opdorp (bekend van het tv-programma Uitstel van Executie) leert je in een reeks van vier lezingen anders te kijken naar de relatie die je met geld hebt. Beter met geld omgaan is geen kwestie van kille rekensommetjes, maar van goed luisteren naar je gevoel. Net als in relaties geldt: wat je aandacht geeft groeit. En dat zie je terug op je bankrekening.

Verdiep je in je geldbrein, je geldgeschiedenis en je onbewuste patronen. Ben je een sint-bernardshond of meer een struisvogel? De geldtypetest laat zien welke strategieën voor jou werken om meer te sparen, investeren en/of te beleggen.

Uit de verhalen uit Eefs moneycoach praktijk blijkt welke enorme impact geld heeft op ons leven. De mensen die bij haar aankloppen zijn het overzicht helemaal kwijt, maar zodra ze hun relatie met geld verbeteren, groeit hun (financiële) vrijheid.

Op basis van haar nieuwste boek Gek van Geld neemt ze je op nuchtere en humoristische wijze mee naar een financieel gezond leven. De reeks bestaat uit 4 opbouwende delen.

Entree fysiek: €2,50 of gratis via de livestream!

lijn

"Word je gek van geld? Of bén je gek van geld? Aan jou de keuze."

lijn

22 september: Wat is jouw relatie met geld?

Bibliotheek Dommeldal - Geldrop

Deze avond gaat over jezelf beter begrijpen, zodat je je eigen brein te slim af bent. Minder aankopen op instinct en meer nadenken. We gaan het hebben over alles wat je niet ziet en ondertussen een hele grote invloed op je heeft. Wie neemt er bij jou de financiële beslissingen? Is dat je reptielen-, emotionele of denkende brein. We gaan met elkaar de diepte in.

Waar kom je vandaan, wat kreeg je mee en hoe heeft dat impact op je bankrekening nu. Je ontdekt vooral wie jij zelf bent. Heb je eigenlijk wel een positieve relatie met geld? Welke invloed heeft je opvoeding. Je krijgt inzicht in je eigen geldpatronen die je door de tijd heen hebt opgebouwd.

Bewustwording, dat is waar het om gaat. Want de keuzes die je maakt en wat je vervolgens doet, alles begint tussen je oren.

Kijk hier de opname (gratis) terug

13 oktober: Welke geldtype ben jij?

BiblioPlus - Cuijk

Jij en ik, alle mensen op de wereld, hebben acht geldtypen ‘in’ ons. Het ene geldtype is meer aanwezig dan het andere. Dat is afhankelijk van hoe je in elkaar steekt, op dit moment. We hebben allemaal een unieke combinatie. Je ontdekt welk geldtype er bij jou op dit moment de financiële beslissingen neemt. Ben je vooral een Struisvogel, Slachtoffer, Held, Waaghals, Sint-bernard, Creatieveling, Controlfreak of Magiër. Je kunt jezelf prima ontwikkelen van Struisvogel naar Held. 

Je krijgt strategieën per geldtype die ervoor zorgen dat je wel meer overzicht krijgt, meer gaat sparen of juist minder controlerend en vrekkig bent. Zo krijg je meteen zin om wel het Persoonlijk Budget Advies van het Nibud in te vullen. Dat is een handige tool waarmee je overzicht en inzicht krijgt in je eigen budget. Want hoe sta je er op dit moment nou eigenlijk voor?
 

Kijk hier de opname (gratis) terug

16 november: Aan de slag met jouw geldzaken

De Bibliotheek Eindhoven - De Witte Dame

Je weet nu precies wat er elke maand binnenkomt en
uitgaat. Nu begint het echte werk: met de stofkam door je rekeningen heen en je eigen koopgedrag onder de loep nemen. We gaan in op verleidingsstrategieën van neuromarketeers. Welke triggers gebruiken zij om jou zoveel mogelijk te laten kopen.

Heb je afgelopen tijd veel impuls- of juist emotionele aankopen gedaan? Kun je besparen op bijvoorbeeld de boodschappen, verzekeringen of je telecompakket en hoe doen anderen dat? Kortom je gaat aan de slag met je eigen geldzaken.

Wie weet ontdek je een paar geldlekkages en kun je er wat aan doen. Je krijgt sowieso handige tips hoe je de beste deals voor jezelf regelt.  

Kijk hier de opname (gratis) terug

1 december: Maak jouw geldplan

Bibliotheek De Lage Beemden - Gemert

Bijna de helft van alle Nederlanders maakt zich
financiële zorgen. Denk aan de inflatie en stijgende energieprijzen. Daar kun je weinig aan doen, maar waar heb je dan wel invloed op? Juist, jezelf! Je leven hangt aan elkaar van kleine keuzemomenten die bij elkaar opgeteld grote impact hebben. Je creëert meer rust door het maken van een geldplan. Door stress leggen we de focus op de korte termijn. Terwijl je juist door een stip op de horizon te zetten, je jezelf beter voelt, ook als het financieel even tegenzit.

Tijdens deze avond gaan we aan de slag met een financieel plan voor de lange termijn. Een geldplan zorgt ervoor dat je je dromen vertaalt in gelddoelen. Dat hoeft allemaal niet groots en meeslepend te zijn. Weet wat voor jou genoeg is en dan is het een kwestie van DOEN.
 

Kijk hier de opname (gratis) terug

lijn

Samenwerking

In samenwerking met: Rabobank, Bibliotheek Dommeldal, BiblioPlus, Bibliotheek De Lage Beemden, BiblioNu en Bibliotheek Veldhoven.

 

Webinar 'Pubers en Poen'

Wist je dat kinderen die van hun ouders met geld leren omgaan later beter rondkomen en minder kans hebben op financiële problemen of schulden? Ouders spelen een belangrijke rol als het gaat om de financiële toekomst van hun kind.

Hoe ga je met jouw puber in gesprek over zakgeld en kleedgeld? Welke grenzen moet je stellen en ben jij wel normaal?

Kijk het webinar hier terug!