Groot Dictee Eindhoven

De Bibliotheek Eindhoven, het Augustinianum en het Eindhovens Dagblad organiseren voor de tweede keer dit bijzondere evenement: het Groot Dictee Eindhoven. Dit jaar is het thema 'Eindhoven de sportiefste' en is het dictee geschreven door Özcan Akyol.

Het dictee

De opzet van het dictee is gelijk aan die van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De helft van de deelnemers bestaat uit bekende Eindhovenaren uit de sectoren Cultuur, Sport, Onderwijs, Politiek, Business en Media. De andere deelnemers worden geselecteerd uit de inzendingen van de voorronde. Aan die voorronde kan iedere Eindhovenaar deelnemen. Als je wordt geselecteerd voor de finale ontvang je tijdig een persoonlijk bericht.

De auteur van het finaledictee op 8 november is ‘Onze man in Deventer’ schrijver en columnist Özcan Akyol. Hij publiceert van tijd tot tijd in het voetbalblad Hard gras. Daarmee is hij de perfecte schrijver voor de tweede versie van Het Groot Dictee Eindhoven met het thema ‘Eindhoven de sportiefste’.

Winnaar vorig jaar

Uit handen van radiopresentator en schrijver Frits Spits nam Bregje den Ambtman-Swinkels haar prijs in ontvangst.
 

Locatie

De finale vindt plaats op donderdag 8 november 2018 om 20.00 uur in het nieuwe gebouw van het Augustinianum, Dirk Boutslaan 25 in Eindhoven.

 

Kom ook!

Wil je als toeschouwer aanwezig zijn bij de finale? Dat kan! En schrijf vanaf de tribune mee met het dictee.

Aanmelden als toeschouwer