Herfstvakantie

De leukste tips tijdens de herfstvakantie

Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen tijdens de herfstvakantie? Wij zetten onze activiteiten van die week voor je op een rijtje en geven je leuke tips zodat jij je niet hoeft te vervelen!

Challenge

In de Middeleeuwen maakten mensen gebruik van een katapult om tegen de vijand te vechten of om een prooi te vangen.

Jasper van de MakersClub laat je in deze video zien hoe jij heel eenvoudig zelf jouw eigen kleine katapult kunt maken. 

Bouw je mee deze herfstvakantie? Deel een foto of filmpje van jouw zelfgemaakte katapult met ons met #katapultchallenge.

Herfst in de Jeugdbieb

Waarom wordt het steeds vroeger donker? Waarom vallen de blaadjes van de bomen en waarom zijn er paddenstoelen? Krijg antwoord op al jouw vragen over de herfst op Jeugdbieb.nl!

Kinderpodcasts

Het platform Kinderpodcasts biedt kinderen, ouders en media-opvoeders een veilig en vertrouwd aanbod gratis podcasts voor kinderen. 

Kinderen die naar podcasts luisteren, komen even helemaal los van hun scherm, tablet en smartphone. Resultaat: minder schermtijd, meer luisterplezier.

Er valt een wereld te ontdekken in de bieb!

Met een bibliotheeklidmaatschap leen je tot je 18e gratis! Je hebt toegang tot onze uitgebreide collectie jeugdboeken en we organiseren ook vaak te gekke activiteiten. Ook maak je gratis gebruik van een ruim aanbod aan online bronnen waarmee je kunt oefenen voor schoolvakken, zoals Junior Einstein en Yoleo of luister naar de mooiste verhalen in de Voorleeshoek. 

Bekijk ons herfstprogramma en doe mee!

Nóg meer tips? Dat kan!

Ben je op zoek naar boekentips? Leuke oefenprogramma's of misschien alvast informatie voor je spreekbeurt?