de Bibliotheek Eindhoven

Lijn

Word lid

Geniet van de vele voordelen!

  • De leentermijnen zijn lekker lang
  • Je betaalt geen boetes
  • Gratis gebruik van internet
  • Korting op activiteiten
  • Laat je boeken thuis bezorgen
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid

Ben je al lid?

Bekijk eens onze 'Inspiratiepagina' voor de nieuwste boeken.

Mis niks over boeiende lezingen, inspirerende workshops en de laatste nieuwtjes. Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Maak je keuze uit de nieuwsbrief voor volwassenen, voor jeugd of de Engelstalige. 


Onze uitgelichte activiteiten

Workshop vloggen

Vloggen is razend populair onder kinderen. Leer de basis over filmen en presenteren in deze workshop! Ook bespreken we wat je liever niet online doet. En natuurlijk ga je ook samen oefenen. Voor kinderen van 8 - 12 jaar.

Donderdag 25 augustus, 10.30 uur
De Witte Dame

Hoe maak je een boek?

Je wilt een verhaal vertellen en denkt erover om een boek te maken. Sofie Smit luistert graag naar je. Als sparringpartner helpt ze je verder op weg in je creatieve proces én in het praktische deel van het ontvouwen van jouw verhaal.

Zaterdag 8 september, 10.00 uur
De Witte Dame

Hoe kijkt autisme?

Deze avond gaat fotograaf Ivo Ketelaar in op hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en die ervaart. Het geeft mensen zonder autisme een idee hoe iemand met autisme de betreffende beelden kan beleven.

Woensdag 21 september, 19.30 uur
de Bibliotheek Waalre

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Wil je via de computer iets regelen met de overheid en kun je wel wat hulp gebruiken? Heb je bijvoorbeeld vragen over het maken van een afspraak voor het corona(booster)vaccin, zorgtoeslag aanvragen, een rijbewijs verlengen, of een afspraak maken bij de gemeente. Kom vrijblijvend langs en we helpen je verder of verwijzen je door naar de juiste organisatie. 

Iedere dinsdag en zaterdag, tussen 11 uur en 12 uur, De Witte Dame.
Nu ook in de Bibliotheek Waalre en op locatie in Gestel!

Hulp bij digitale vaardigheden

Elke week zijn in de bibliotheek spreekuren, cursussen of workshops. Kom bijvoorbeeld eens langs bij het DigiCafé, leer met de computer werken bij Klik & Tik of volg een workshop van Seniorweb.

lijn


Vakantielezen

Hoe hou je je kind aan het lezen in de zomervakantie? Met de Zomer-Lees-Expeditie! Met puzzels en opdrachten wordt lezen een spel.

Een selectie van onze nieuwe aanwinsten
Tips en nieuws

Oekraïne

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland houdt ons allemaal in de greep. Welke initiatieven worden er in Eindhoven (en omstreken) georganiseerd om de vluchtelingen te helpen? En wat weten we eigenlijk over Oekraïne en Rusland? 

Word vrijwilliger in de bieb

De bibliotheek is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mensen die hun vrije tijd nuttig willen besteden of die zelf verder willen komen. Bijvoorbeeld door werkervaring op te doen, en zo terug te keren in het arbeidsproces. Of door ervaring op te doen met de Nederlandse taal.

BorrowBox

There’s nothing like having a new app that transforms how you use your local library.

With BorrowBox, your library in one app, our vision is now a reality. Borrow eBooks and eAudiobooks free from your library using our BorrowBox app.

Say hello to your future library, wherever you are, whenever you are free.