de Bibliotheek Eindhoven

Thrillerweken

Van 26 mei tot en met 18 juni zijn de Thriller weken 2023! 24 dagen lang heel is er veel aandacht voor spannende boeken in de bibliotheek. Zoek je nog een goede thriller om te lezen? Ga naar onze catalogus en kies je favoriete thriller.

Ga naar de catalogus

Verkoop van DVD's

Plaatje met tekst Maand van de Filosofie

De bibliotheek is gestopt met het uitlenen van dvd's. Deze worden nu te koop aangeboden. (Met pin betalen bij de balie Regelen).

  • Speelfilms € 2,50
  • Boxen met (tv)series € 7,50

Word lid

Plaatje van bibliotheekpasje
  • De leentermijnen zijn lekker lang
  • Je betaalt geen boetes
  • Korting op activiteiten
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid

Kies jouw abonnement

Mis niks meer

Plaatje van een loep

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in onze bibliotheek en ontvangt tips over onze activiteiten en diensten. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Onze uitgelichte activiteiten

Explico Science Academy

Altijd al eens proefjes willen doen? Kruip tijdens deze leuke workshop in de huid van een onderzoeker! Trek een labjas aan en aan de slag! 

Zaterdag 10 juni, 14.00 & 15.00 uur
de Bibliotheek Eindhoven

Reserveer je plek

Of lees eerst meer informatie

Future Prospects Bookclub

Een avond in het teken van Keti Koti/Kadena Kibra. Met poëzie van Joshua Snijders, sprekers over het slavernijverleden en ruimte voor gesprek.

Donderdag 15 juni, 19.30 uur
de Bibliotheek Eindhoven

Reserveer je plek

Of lees eerst meer informatie

Overleef de zorgjungle

Johan Foliant over de chaos in de zorgverlening. Hij deelt zijn persoonlijke ervaringen en gaat hierover graag in gesprek met de aanwezigen.

Zaterdag 17 juni, 14.00 uur
de Bibliotheek Eindhoven

Reserveer je plek

Of lees eerst meer informatie

LIjn

Een selectie van onze nieuwe aanwinstenTips en nieuws

Bezoek staatssecretaris Uslu

Het kabinet zet vol in op het verbeteren van de basisvaardigheden. Een bibliotheek in de directe omgeving is daarbij essentieel. Vanaf 2025 komt er vanuit de Rijksoverheid een structurele bijdrage voor het bibliotheekwerk. Staatssecretaris Uslu vierde met ons dit historische moment.

Lees meer

Word vrijwilliger in de bieb

De bibliotheek is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mensen die hun vrije tijd nuttig willen besteden of die zelf verder willen komen. Bijvoorbeeld door werkervaring op te doen, en zo terug te keren in het arbeidsproces. Of door ervaring op te doen met de Nederlandse taal.

Word ook vrijwilliger

Internationale kinderboeken

Op de jeugdafdeling in De Witte Dame vind je kinderboeken in allerlei talen: Engels, Bulgaars, Chinees, Frans, Italiaans, Oekraïens, Perzisch, Pools, Roemeens, Koreaans en Spaans. Neem eens een kijkje! Met je gratis jeugdabonnement zijn alle boeken van de Internationale kinderboekencollectie te leen.