Kinderboekenweek

30 september tot en met 11 oktober 2020

Dit jaar gaan we tijdens de Kinderboekenweek terug in de tijd. Het thema is 'En Toen?'.

Reis door de tijd en verdwaal in verschillende werelden. Ga je mee schatzoeken of maak je liever je eigen harnas? Leer schilderen volgens de traditionele Afrikaanse Ndebele techniek of kom samen in Minecraft een Middeleeuwse burcht of Romeinse stad ontwerpen! Proef de huisgemaakte dino-cakejes in ons Bibliotheekcafé en bouw fantastische uitvindingen in onze Makersplaats.

Bekijk ons programma en doe mee!

Titels voor groep 1 t/m 8

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Breng geschiedenis tot leven en ontdek werelden van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Bekijk de titels hier

Challenge

In de Middeleeuwen maakten mensen gebruik van een katapult om tegen de vijand te vechten of om een prooi te vangen. Jasper van de MakersClub laat je in deze video zien hoe jij heel eenvoudig zelf jouw eigen kleine katapult kunt maken. 

Laat je ons zien wat je gemaakt hebt? Deel een foto of filmpje dan met ons via Facebook of Instagram (#KBWbieb040).

Kinderen voor Kinderen videoclip

'En toen?' is het nieuwe Kinderen voor Kinderen-lied voor de Kinderboekenweek, waar Tosca Menten de tekst voor schreef. Ze zingen over geschiedenis - van Cleopatra en Van Gogh tot Albert Einstein - en over... jou!

Wat ga jij doen om geschiedenis te maken? Zing en dans lekker mee, thuis of in de klas!

Kinderen gratis lid van de bieb!

Gun je kind de leukste boeken en informatie en leg daarmee de basis voor een leven lang lezen en leren met plezier. Er valt een wereld te ontdekken in de bieb. En... het jeugdabonnement is gratis voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar!

Ik schrijf mijn kind meteen in!

PSV Stadiontour en Museum

Meer dan honderd jaar historie in een inmiddels hypermodern stadion, nog altijd gevestigd op de plek waar het ooit begon: de
Frederiklaan in Eindhoven. Ontdek bijzondere plaatsen van het Philips Stadion en laat je daarna verrassen door de rijke historie van PSV door een bezoek aan het PSV Museum!

Bezoek de kleedkamer!
Met de PSV Stadiontour breng je een bezoek aan het veld, de spelerstunnel en de kleedkamers. Ook kom je op bijzondere plaatsen zoals de perszaal, de bestuursloge en de sponsoretage. De gids vertelt je leuke anekdotes en wetenswaardigheden over PSV. Als je alles weet over het Philips Stadion, is het tijd je onder te dompelen in de clubhistorie. Met een bezoek aan het museum maak je jouw dagje PSV compleet.

Boek nu jouw stadiontour met 10% korting op beleefpsv.nl. Voer in het bestelproces de code Kinderboekenweek2020 in en de
korting wordt direct verrekend!

Win vrijkaarten voor het Philips Museum!

Midden in Eindhoven, op de plek waar Gerard Philips in 1891
zijn eerste gloeilampen produceerde, staat het Philips Museum. Hier word je meegenomen in het verhaal van het bedrijf. Je ziet hoe Philips zichzelf telkens opnieuw uitvindt en met innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij maatschappelijke veranderingen. Altijd met als doel: het leven van mensen
verbeteren. Het Philips Museum is leuk voor jong en oud. Kijk voor meer informatie op philips-museum.com

Win vrijkaarten
Neem je tijdens de Kinderboekenweek deel aan
één van onze activiteiten? Dan maak je kans op een gratis bezoek aan het Philips Museum met je hele gezin! In totaal mogen we drie gezinnen blij maken!

Je neemt automatisch deel als je je voor een activiteit hebt ingeschreven. In de week van 12 oktober verloten we de kaarten en hoor je of je gewonnen hebt.

Spannende boeken over geschiedenis

Leesbeesten & Luistervinken met Arend van Dam

In aflevering 4 van de podcast Leesbeesten & Luistervinken hoor je Emie (12) en Mieke (12) in gesprek met kinderboekenschrijver Arend van Dam. 'En toen...' is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek. Het gaat over geschiedenis en dat is exact waar Van Dams boeken over gaan. En daarom schrijft hij dit jaar ook het kinderboekenweekgeschenk 'De Diamant van Banjarmasin'.

Luister hier de podcastaflevering met Arend van Dam