Huisregels

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen. Je bent welkom om te lezen, te studeren, te werken of kennis tot je te nemen. En om je te laten inspireren, om je te verdiepen of om te ontmoeten. Iedere bezoeker moet zich veilig kunnen voelen in de bibliotheek. Daarom heeft de Bibliotheek Eindhoven enkele huisregels opgesteld. We wensen je een prettig verblijf!

Eten en drinken

In de bibliotheek mag je zelf meegebracht eten of drinken nuttigen. Behalve aan de tafels van het Bibliotheekcafé. Laat je ‘werk’plek netjes en schoon achter.

Honden toegestaan (aangelijnd)

In het Bibliotheekcafé staat vers water klaar.
 

Een veilige plek voor iedereen

In de bibliotheek gelden dezelfde regels als op elke openbare plek:

  • Iedere vorm van (seksuele) intimidatie, racisme, discriminatie, agressie
  • en geweld wordt niet getolereerd. Slapen in de bibliotheek is niet toegestaan.

Alcohol, drugs en roken

Het gebruik van alcohol of drugs is niet toegestaan. Ben je onder invloed dan wordt je de toegang tot de bibliotheek geweigerd. De tabakswet bepaalt dat je in de bibliotheek niet mag roken.

Surfgedrag

Het bekijken van gewelddadige en pornografische sites is niet toegestaan.

Diefstal - vandalisme

Bij diefstal en vernieling doen we altijd aangifte bij de politie. De kosten verhalen we op de dader.
 

Foto en Filmopnames

Tijdens de activiteiten van de Bibliotheek worden er mogelijk foto en/of filmopnames gemaakt. Dit beeldmateriaal kan gebruikt worden voor social media, drukwerk en online uitingen.

Heb je hier bezwaar tegen? Geef dit dan aan bij de fotograaf.
 

Tips en meer

Heb je tips voor onze dienstverlening? Wij horen het graag via klantenservice@bibliotheekeindhoven.nl of via 040 260 4 260.

De Bibliotheek Eindhoven aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verlies of diefstal van je persoonlijke eigendommen. Volg altijd aanwijzingen van bibliotheekmedewerkers op. Als je overlast veroorzaakt voor andere bezoekers, kunnen medewerkers/ beveiliging je de toegang tot het gebouw ontzeggen.