Ondersteunig in Taal & Media

Medewerkers Ondersteuning in Taal & Media de Bibliotheek Eindhoven.

Daphne Lemmens

Boeken zijn bij uitstek een manier om kennis te maken met verschillende mensen, hun ervaringen en denkwijzen. Lezen heeft mijn wereld altijd groter en mooier gemaakt. Dit wil ik graag overbrengen aan anderen. Daarom ben ik zo blij dat ik bij de Bibliotheek Eindhoven werk.

Door mijn werk kom ik in aanraking met heel veel mensen met heel veel verschillende (levens)verhalen en achtergronden. Vooral kinderen en hun ouders voor wie lezen geen vanzelfsprekendheid is hebben mijn hart gestolen. Mijn missie is om juist hen te verleiden om aan hun ontwikkeling te werken. Door hen te laten zien dat lezen geen doel op zich is, maar juist een middel om mee te kunnen doen met de maatschappij. Dit is niet altijd makkelijk. Maar als het, met kleine stapjes tegelijkertijd lukt om die leesvaardigheid te verwerven en er zelfs plezier aan te beleven dan ben ik de koning te rijk.

Mijn persoonlijke eigenschappen: enthousiasme, bevlogenheid, een verbinder, luisterend, invoelend. Wat ik buiten mijn werk nog meer leuk vind: Lezen, koken, muziek luisteren, persoonlijke ontwikkeling en buikdansen.

Esther de Poorter