Bibliotheekcafé

Medewerkers van het bibliotheekcafé in de Bibliotheek Eindhoven, de huiskamer van de stad.

Ralf Battenberg

Naast SVH leermeester ben ik ook SCAE gekwalificeerd professional Barista. Koffie heeft iets verslavends, en dan bedoel ik niet alleen de

cafeïne. Het is een mooi product om mee te werken en dat verveelt nooit. Het enthousiasme over en kennis van koffie breng ik graag over op de grote groep vrijwilligers die het bibliotheekcafé rijk is. En dat doe ik simpelweg door persoonlijk voor iedere vrijwilliger de koffie in eerste instantie zelf te maken. Even samen van een kop koffie genieten voordat de werkdag begint! Ik heet u van harte welkom in het Bibliotheekcafé!

Bas Pijnenburg

Sinds 2010 werk ik met veel plezier in het bibliotheekcafé van de Bibliotheek Eindhoven. De afgelopen jaren heb ik verschillende barristacursussen gevolgd om voor u het perfecte kopje koffie te kunnen zetten. Daarnaast heb ik een opleiding tot leermeester gevolgd om stagiaires te kunnen begeleiden. Het leuke aan mijn baan vind ik dat ik hier mijn passie voor horeca kan combineren met mijn interesse in mensen. Ik voel met grote regelmaat trots als ik kijk welke ontwikkelingen sommige van onze vrijwilligers en stagiaires doormaken in de tijd dat ze bij ons zijn en ik hoop dat ik hier nog lang mijn bijdrage aan mag leveren.

Anja van Gerwen

Ik wil me even voorstellen! Ik ben Anja en werk met veel plezier in het bibliotheekcafé. Wij werken samen in een divers team van vrijwilligers, stagiaires en vaste medewerkers. Iedereen met zijn eigen ontwikkelingsproces. Ik vind dit werk leuk omdat geen één dag hetzelfde is en ik met verschillende mensen in contact kom. Gastvrijheid is iets wat voor mij heel belangrijk is, ik straal dit dan ook graag uit naar onze gast!