Directeur/bestuurder de Bibliotheek Eindhoven.

Albert Kivits

Waarom werk ik juist bij de bibliotheek? Wat is mijn persoonlijke missie? Waar haal ik mijn werkplezier uit?

Ik werk bij de bibliotheek omdat ik als kleine jongen heel veel kennis heb gehaald uit de bibliotheek. Mijn ouders hadden nauwelijks opleiding en de bibliotheek in de wijk was voor mij de plek waar ik als leergierig menneke kennis tankte.
Hier is een belangrijke basis gelegd voor mijn verdere ontwikkeling.
Ik gun ieder kind (en volwassene) dat hij/zij voldoende vaardig is in het lezen en zijn/haar weg weet te vinden in de digitale wereld.
Deze vaardigheden zijn essentieel om ieders talenten te kunnen ontwikkelen.
Talentenontwikkeling en het bieden van gelijke kansen, waardoor je je persoonlijk kunt ontwikkelen en een stad daar ook weer profijt van kan hebben, zijn voor mij persoonlijk erg belangrijk.
Door me in te zetten voor het behoud en het toekomstvast maken van de bibliotheekfunctie, hoop ik mijn steentje daaraan bij te dragen.
Mijn werkplezier of geluk haal ik uit de momenten waarop wij in staat zijn gebleken om iets te betekenen in de ontwikkeling van een vrijwilliger, medewerker, bezoeker of lid van de bibliotheek.

Hobby's: wielrennen, lezen van studieboeken (overheid, gemeenten, organisatie-ontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling), onze 3 dochters, bestuurslid (vrijwilliger) van diverse maatschappelijke organisaties/sociale ondernemingen.