Marketing Communicatie & Programmering

Medewerkers Marketing, Communicatie & Programmering de Bibliotheek Eindhoven.

Cilia Groothuis

Ik ben Cilia Groothuis. Mijn werk bij de bibliotheek bestaat uit het uitdragen van alles wat we doen en waar we voor staan (Communicatie).

Iedere dag werk ik er met mijn collega’s en een heleboel andere betrokken mensen aan om de best denkbare bibliotheek voor Eindhoven en Aalst/Waalre vorm te geven. Een moderne bibliotheek, waar iedereen iets vindt wat hem of haar prikkelt en uitdaagt. Jong en oud. Of het nu in de bibliotheek op school, de Witte Dame of een andere locatie is, of dat je gebruik maakt van ons digitale aanbod.

Ik vind het van de grootste waarde dat mensen toegang hebben tot kennis en informatie. Dat ze in staat zijn de kwaliteit van informatie te beoordelen. En zo goed zélf een mening te vormen, liefst op basis van verschillende perspectieven.

Goed en veel kunnen lezen draagt daar enorm aan bij. Net als dat het helpt goed je te weg vinden in de digitale wereld. Met al onze workshops, lezingen, activiteiten en ons gezellige bibliotheekcafé faciliteren we ook de ontmoeting van mensen. Kennis nemen van de gedachten, het perspectief van anderen, je geest scherpen, invoelen hoe een ander zich voelt,… Ik denk dat het leidt tot meer verbondenheid in de samenleving. Iets waar ik mij graag met hart en ziel voor inzet.
 

Mirjam van Gogh

Als kind vond ik de bibliotheek fascinerend: die oneindige hoeveelheid verhalen om door rond te dwalen. Nu weet ik dat de bibliotheek méér is dan boeken. Een belangrijke maatschappelijke missie om kennis toegankelijk te maken, om er voor iedereen te zijn en iedereen de mogelijkheid te bieden zichzelf te ontwikkelen. Het is een prachtige baan om dat uit te mogen dragen.  

Sjoerdtje Schaap

Altijd op zoek naar de laatste vernieuwingen en wat er speelt in de stad. Hier op in spelen door een interessant programma aan te bieden voor ieder wat wils. Dat is wat ik heel graag doe. En dat kan bij de Bibliotheek Eindhoven!  

Susan Brinkmann

In het bedenken en coördineren van de activiteiten en evenementen kan ik (samen met mijn collega Sjoerdtje) heerlijk mijn creativiteit kwijt, waar ik als portretkunstenares buiten de bibliotheek ook volop mee bezig ben, met tekeningen. Iedere dag leer ik de meest interessante en inspirerende mensen kennen, die de bibliotheek een warm hart toe dragen en die graag met de inwoners van onze mooie stad hun kennis willen delen. Als kind was ik al dol op boeken en verhalen, en ik kwam heel graag in de bibliotheek om boeken te lenen, en te lezen. Wat vond ik het fijn toen ik er later mocht komen werken!

Femke Sue van Bragt

In 2018 afgestudeerd, een stage bij Natlab en meteen door naar een baan bij de Bibliotheek Eindhoven -en ik denk dat ik niet beter terecht had kunnen komen. Werkzaam bij zowel Programmering als Communicatie hoop ik een goede schakel te zijn tussen deze twee afdelingen en te zorgen dat alle mooie evenementen die worden bedacht ook de aandacht krijgen die ze verdienen. Het organiseren van activiteiten doe ik eigenlijk al mijn hele leven en om dit nu voor zoveel verschillende groepen mensen te mogen realiseren, is geweldig. Elke dag is er de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en uitproberen en hier maak ik graag gebruik van. Ik hoop dat onze bezoekers zichzelf eveneens blijven uitdagen. De bibliotheek is voor iedereen, dus mijn doel is dan ook om iedereen met de bieb kennis te laten maken en zich thuis te laten voelen.
 

Evelien Könings

Als communicatiespecialist bij de Bibliotheek Eindhoven houd ik mij vooral bezig met het social media stuk, met als doel om al onze mooie diensten en producten nóg beter te laten zien aan onze klanten en bezoekers. Want wat hebben we veel te vertellen! De Bibliotheek heeft zoveel prachtige verhalen. En niet alleen in boekvorm. Of je nu bij ons komt om beter de Nederlandse taal te leren, als deelnemer aan een Schrijfcafé, met je (klein)kind naar een voorleesmiddag, om te studeren of voor de lekkere koffie…zoveel mensen, zoveel verhalen, zoveel te vertellen. En dát laten zien, daar gaat het in mijn werk over. En dat doe ik met heel veel plezier en enthousiasme. Want ik ben niet alleen dol op verhalen, op communicatie en social media maar helemaal op de bieb, waar ik als Eindhovense al van kleins af aan graag naartoe kom. En nu ook om er te werken én samen met mijn kindjes een bezoek aan te brengen.