Vacature vrijwilligers Expeditie-E

Maart 2019 starten we met een nieuw concept in Woensel. Dit doen we onder de werktitel “Expeditie-E”.

Het is een initiatief van de Bibliotheek Eindhoven. We doen dat onder een deze vlag, omdat “bibliotheek” de lading niet dekt en mensen op het verkeerde been zou kunnen zetten. Zéker zijn er op deze plek boeken te vinden en is er veel aandacht voor lezen en digitale geletterdheid, maar we gaan er ook veel experimenteren met “de bibliotheek van de toekomst”. We willen júist ook die mensen die nooit een bibliotheek binnen zouden stappen bereiken. En samen met de mensen uit Woensel dit tot een bruisende inspirerende plek maken.

Het wordt een laagdrempelige plek waar we in de vorm van een winkelconcept gaan experimenteren met de bouwstenen zoals die in onze nieuwe toekomstvisie benoemd zijn: Melting Pot, Warenhuis voor informatie en Podium (*). Er is ruimte voor ontmoeting, fysieke materialen en activiteiten. Samen met de mensen uit Woensel gaan we hier een inspirerend programma vormgeven. Het is een belevingsruimte waar we aan de slag gaan met de energieën: Inspireren, Ervaren, Verdiepen en Delen. We onderzoeken de mogelijkheden wat betreft horeca.

(*) Meer over het nieuwe concept en de bouwstenen lees je op: http://www.mijnbieb040.nl

Voor dit spannende en echt nieuwe bibliotheekconcept zijn we op zoek naar:

Vrijwilligers “Expeditie-E” in Woensel

Wat ga je doen?

• Je verwelkomt bezoekers en leden en maakt hen wegwijs in de “Bibliotheek van de toekomst”.
• Je biedt onze producten en diensten aan, werft leden en zorgt dat de “Expeditieruimte” op orde is.
• Je ondersteunt onze medewerker in het bevragen van bezoekers naar hun wensen en ideeën, en helpt hen bij het opbouwen van een lokaal netwerk in Woensel. Zodat we hier samen met de omgeving een heel inspirerende plek van kunnen maken.
• Je verricht horecawerkzaamheden.
• Je helpt mee bij activiteiten zoals voorlezen, het Taalcafé en workshops.
• Je zorgt voor een aantrekkelijke, gezellige ruimte en sfeer.
• Je ruimt (boek)materialen op en helpt mee de ons aanbod op orde te houden.

Wat vragen we van jou?

• Je hebt affiniteit met kinderen.
• Je hebt basiskennis Engels.
• Je hebt een open en onderzoekende houding.
• Je bent bereid om (op toerbeurt) in de weekenden te werken.
• Je bent wekelijks minimaal 1 middag van 4 uur beschikbaar.
• Je bent flexibel met betrekking tot invallen.

Wat bieden wij?

• Afwisselend werk in een leuk en enthousiast team.
• Contact met mensen in inspirerende omgeving.
• Een gratis bibliotheekabonnement.
• Een getuigschrift.
• Een heel gezellig jaarlijkse personeelsfeest.

Reageren

Wil jij je vrije tijd nuttig én zinvol besteden? Of ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je onder begeleiding werkervaring kunt opdoen? Neem dan contact op met Els Koopman via vrijwilligers@bibliotheekeindhoven.nl.