Lees je met me mee?

Maak het verschil en ga voorlezen! Op een aantal basisscholen in Waalre wordt het programma Lees je met me mee? uitgevoerd. Wij zoeken hiervoor per direct een aantal vrijwillige voorlezers.

Lees je met me mee?

Lees je met me mee? is voor kinderen die moeite hebben met (de Nederlandse) taal. Het is namelijk aangetoond dat voorlezen hier een hele positieve invloed op heeft. Ook al is het soms uitdagend om voor te lezen aan een kind met een taalachterstand, het geeft ontzettend veel plezier en voldoening om voor te lezen aangezien je echt iets bijdraagt aan de (taal)ontwikkeling van een kind.

Wat ga je doen?

Je leest prentenboeken voor aan jonge kinderen tijdens schooltijd op de school, gedurende een dagdeel (ochtend of middag). Je leest steeds voor aan één of hooguit 3 kinderen tegelijk. Je kiest zelf de (prenten)boeken uit om voor te lezen. Je werkt daarbij aan een door de leerkracht vastgesteld doel, bijvoorbeeld een grotere woordenschat voor het kind.

Wat vragen wij van jou?

• Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
• Je hebt affiniteit met het werk van de bibliotheek
• Je hebt een representatieve uitstraling
• Je bent in staat om gemakkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen, van jong tot oud
• Je kunt goed omgaan met jonge kinderen
• Je neemt zelf initiatief
• Je hebt ervaring met voorlezen
• Je bent creatief
• Je bent minimaal 1 dagdeel per week inzetbaar eventueel ook bij extra activiteiten als de Kinderboekenweek
• Je bent bereid scholing te volgen. Het volgen van een workshop interactief voorlezen is noodzakelijk om als voorlezer aan de slag te gaan.

Wat bieden wij?

• Workshop interactief voorlezen
• Begeleiding
• Terugkombijeenkomsten met extra scholing
• Gratis bibliotheekabonnement
• Uitnodiging voor het jaarlijkse personeelsfeest

Word je enthousiast van deze vacature en wil jij je vrije tijd nuttig én zinvol besteden? Neem dan contact op met Silvia Masolijn via s.masolijn@bibliotheekeindhoven.nl.