Vrijwilliger Online Taalcafé

Taalhuis

“Een gespreksleider met passie voor taal, iemand die een ander graag verder helpt in zijn ontwikkeling”

Met jouw inzet zorg je ervoor dat er ook in deze tijd ontmoetingen kunnen blijven plaatsvinden tussen Eindhovenaren met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Eindhovenaren voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij! Je gaat wekelijks via een online communicatie middel laagdrempelig met elkaar in gesprek. Als gespreksleider zorg je dat iedereen aan het woord komt en bereid je de bijeenkomsten voor.

Wat ga je doen?

• Eén maal in de week spreek je af met een toegewezen groepje(3 deelnemers).
• Je zorgt zelf voor een communicatiemiddel waarmee je met elkaar spreekt en komt tot een moment waarop jij en je drie deelnemers wekelijks af kunnen spreken.
• Je laat de deelnemers zelf voornamelijk aan het woord en stuurt bij waar nodig.
• Je bereidt de bijeenkomst voor en zorgt dat er een gespreksonderwerp is.

Wat vragen we van jou?

• Je bent digitaal vaardig
• Je hebt affiniteit met volwassenen, taal en culturen
• Je staat open voor nieuwe ontmoetingen