Vrijwilliger Taalcafé

Taalhuis

De Bibliotheek Eindhoven organiseert sinds het voorjaar van 2017 iedere donderdagochtend tussen 10 en 12 uur een Taalcafé. Het Taalcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die de Nederlandse taal nog niet zo goed spreken.

Veel anderstaligen willen graag beter Nederlands leren spreken en verstaan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zij ontmoeten vaak weinig Nederlanders waarmee ze de taal kunnen oefenen.

In het Taalcafé kunnen anderstaligen in een ongedwongen en gezellige sfeer oefenen met het spreken en luisteren van de Nederlandse taal. Ze gaan samen met een vrijwilliger in gesprek over allerlei onderwerpen, bekijken foto’s en doen diverse taalspelletjes met elkaar. Op een gezellige plek zonder de druk van een lesprogramma.

Mede dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers die de gesprekken begeleiden, is het Taalcafé een groot succes. Er komen iedere week weer nieuwe bezoekers bij. Daarom zijn we op zoek naar een (of meerdere)

Vrijwilliger Taalcafé

Vrijwilligers krijgen een korte training of een inwerkgesprek voordat ze starten. Ook krijgen ze een praktische en inhoudelijke handleiding en is het mogelijk om een keer mee te kijken bij het Taalcafé.

Wat vragen we van jou?

• duidelijke uitspraak van de Nederlandse taal en affiniteit met taal
  • de vaardigheid om goed een gesprek te leiden
  • een respectvolle houding naar andere culturen
  • bereidheid om bijscholing te volgen
  • inzet van ca. 3 uur per week (deze inzet kan verdeeld worden over meerdere vrijwilligers)

Wat bieden wij:

Een gratis bibliotheekabonnement van de Bibliotheek Eindhoven/Waalre, je mag gratis deelnemen aan leuke workshops. Je gaat werken in een leuke omgeving. En daarnaast een enorme waardering van gasten en de bibliotheek.

Wil jij je vrije tijd nuttig én zinvol besteden? Of ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je onder begeleiding werkervaring kunt opdoen? Neem dan contact op met Gaike van Enckevort via vrijwilligers@bibliotheekeindhoven.nl

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Esther de Poorter, coördinator Taalhuis, e.dpoorter@bibliotheekeindhoven.nl, telefoon 06 46047559.