Vrijwilliger DigiTaalpunt

Taalhuis

Iets voor jou?

Het DigiTaalpunt

DigiTaaHet DigiTaalpunt Eindhoven is voor alle inwoners van Eindhoven die taal- of rekenvragen hebben of ondersteuning zoeken bij het aanleren van digitale vaardigheden. Zowel voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben als voor inwoners waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Het DigiTaalpunt biedt ook ondersteuning aan taalvrijwilligers en -maatjes. Bij het DigiTaalpunt, de fysieke plek van het Taalhuis, kunnen allerlei vragen gesteld worden; korte en snel te beantwoorden vragen, verwijsvragen naar cursussen of vragen die beantwoord kunnen worden met hulp van een (digi-)taalvrijwilliger.

Voor het DigiTaalspreekuur in de Witte Dame zijn we op zoek naar vrijwilligers. In afwisseling met andere vrijwilligers bemens je dit spreekuur en beantwoord je vragen van bezoekers of taalvrijwilligers. Of je verwijst hen door naar de juiste aanbieder op het gebied van (in-)formeel (digi-)taalonderwijs. Je registreert de contacten met laaggeletterden en vrijwilligers in een logboek en noteert signalen van bezoekers en geeft deze door aan de coördinator. De vrijwilligers worden ondersteund door de Taalhuiscoördinator.

Het DigiTaataalspreekuur in de Witte Dame is iedere woensdag van 10.30 – 12.30 uur en op vrijdag van 16.00 – 18.00. In de nabije toekomst worden er ook DigiTaalpunten geopend in diverse wijken in Eindhoven, zodat inwoners op meerdere dagen en tijdstippen informatie en advies kunnen krijgen.

Wat bieden we?

• Je wordt onderdeel van een team van enthousiaste vrijwilligers en medewerkers in één van de meest bruisende organisaties van de stad;
  • Je krijgt een gratis abonnement van de Bibliotheek Eindhoven/Waalre;
  • Je krijgt een eenmalige basistraining van vier dagdelen;
  • Je krijgt regelmatig deskundigheidsbevordering aangeboden;
  • Je kunt gratis deelnemen aan diverse interessante workshops;

Wat vragen we van jou?

• Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en hebt affiniteit met taal;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
  • Je bent in staat zelfstandig te werken, neemt eigen initiatief en kan goed omgaan met onverwachte situaties;
  • Je bent tenminste voor een half jaar 3 uur per week beschikbaar (deze inzet kan verdeeld worden over meerdere vrijwilligers);
  • Je bent bereid ook op andere locaties (toekomstige Taalpunten) ingezet te worden;

Ben je enthousiast geworden? Of wil je meer informatie?  Stuur dan een mail met CV en motivatie naar Esther de Poorter, coördinator Taalhuis, e.dpoorter@bibliotheekeindhoven.nl, telefoon 06 46047559. Zij neemt contact met je op voor een persoonlijke kennismaking. Als het van beiden kanten klikt, kun je meteen aan de slag.