Werken bij de Bibliotheek

Help jij mee de stad beter te maken?

De Bibliotheek Eindhoven is er voor iedereen. Van hoog- tot laagopgeleiden, van de allerjongsten tot de alleroudsten. We bieden toegang tot kennis en helpen waar nodig om de basisvaardigheden lezen en mediawijsheid te ontwikkelen; hét fundament voor zelfredzaamheid. Dat doen we onder meer op meer dan 70 spilcentra, via ons digitale netwerk, via samenwerking met bewonersbibliotheken en natuurlijk in de bibliotheek in de Witte Dame.

Wij willen dat de hele stad beter wordt van de Bibliotheek Eindhoven. Meer over het hoe en waarom van deze missie lees je in ons Kompas voor de toekomst en zie je in ons videomanifest

Zie jij er een uitdaging in om samen met ons de stad beter te maken en ontwikkeling voor iedereen bereikbaar te maken? Dan komen we graag met jou in contact! Want de Bibliotheek Eindhoven is er voor iedereen. Ook voor jou. En we dragen onze missie graag sámen met jou uit.

Vrijwilligers

De Bibliotheek Eindhoven kan niet zonder haar vrijwilligers. Mensen met een passie voor boeken en lezen, of voor media en informatie. Enthousiaste mensen die niets liever doen dan anderen op weg helpen. Vrijwilligers die de Bibliotheek helpen onze missie te verwezenlijken - door zichzelf te ontwikkelen én anderen te stimuleren dat te doen. Door ervoor te zorgen dat mensen zich hier welkom voelen.

De Bibliotheek is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mensen die hun vrije tijd nuttig willen besteden of die zelf verder willen komen. Bijvoorbeeld door werkervaring op te doen, en zo terug te keren in het arbeidsproces. Of door ervaring op te doen met de Nederlandse taal.

Momenteel zijn we opzoek naar de volgende vrijwilligers:

Stageplaatsen

Bibliotheekcafé: Horeca assistent, Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent, Medewerker Fastservice, 1e Medewerker Fastservice, Facilitair Medewerker en Facilitair leidinggevende.

Contact met de afdeling P&O

Gaike van Enckevort, g.venckevort@bibliotheekeindhoven.nl of de Bibliotheek Eindhoven

T.a.v. Gaike van Enckevort

5600 AL Eindhoven