Werken bij de Bibliotheek

Help jij mee de stad beter te maken?

De Bibliotheek Eindhoven is er voor iedereen. Van hoog- tot laagopgeleiden, van de allerjongsten tot de alleroudsten. We bieden toegang tot kennis en helpen waar nodig om de basisvaardigheden lezen en mediawijsheid te ontwikkelen; hét fundament voor zelfredzaamheid. Dat doen we onder meer op meer dan 70 spilcentra, via ons digitale netwerk, via samenwerking met bewonersbibliotheken en natuurlijk in de bibliotheek in de Witte Dame.

Wij willen dat de hele stad beter wordt van de Bibliotheek Eindhoven. Lees meer over het hoe en waarom van onze missie in ons Meerjarenplan en ons Visiedocument.

Zie jij er een uitdaging in om samen met ons de stad beter te maken en ontwikkeling voor iedereen bereikbaar te maken? Dan komen we graag met jou in contact! Want de Bibliotheek Eindhoven is er voor iedereen. Ook voor jou. En we dragen onze missie graag sámen met jou uit.

Vacature


Lijn

Vrijwilligers

De Bibliotheek Eindhoven kan niet zonder haar vrijwilligers. Mensen met een passie voor boeken en lezen, of voor media en informatie. Enthousiaste mensen die niets liever doen dan anderen op weg helpen. Vrijwilligers die de Bibliotheek helpen onze missie te verwezenlijken - door zichzelf te ontwikkelen én anderen te stimuleren dat te doen. Door ervoor te zorgen dat mensen zich hier welkom voelen.

De Bibliotheek is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mensen die hun vrije tijd nuttig willen besteden of die zelf verder willen komen. Bijvoorbeeld door werkervaring op te doen, en zo terug te keren in het arbeidsproces. Of door ervaring op te doen met de Nederlandse taal.

In juli 2021 ontving de bibliotheek het Keurmerk Goed Geregeld. Het keurmerk wordt landelijk uitgegeven door het NOV wanneer een organisatie goed voor haar vrijwilligers zorgt  aantrekkelijker is voor nieuwe vrijwilligers! 

Momenteel zijn we opzoek naar de volgende vrijwilligers:

Vrijwilliger Splinterbieb

Vrijwilliger redactie Tegenlicht Meet Up 040

Vrijwilligers café

Vrijwilliger MakersClub

Vrijwilliger Online Taalcafé

Vrijwilliger Samen Thuis in Taal


Maak kennis met onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers


Contact met de coördinator vrijwilligers

Els Koopman, telefoon: 040 260 4 260 of mail naar vrijwilligers@bibliotheekeindhoven.nl


Lijn

Stageplaatsen

Bibliotheekcafé: Horeca assistent, Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent, Medewerker Fastservice, 1e Medewerker Fastservice, Facilitair Medewerker en Facilitair leidinggevende.

 

Contact met de afdeling P&O

Jori van de Ven, j.vandeven@bibliotheekeindhoven.nl of de Bibliotheek Eindhoven

T.a.v. Jori van de Ven

Postbus 488

5600 AL Eindhoven