Assistent controller

Vacature

Was de bibliotheek vroeger een ‘gebouw met boeken’, nu zijn we een open organisatie die midden in de samenleving staat. We bieden naast een uitgebreide collectie (e-)boeken ook een heel rijk programma aan leerzame en inspirerende activiteiten. Ons doel? Mensen ontwikkelen. We streven er naar hen zelfredzamer te maken en/of zichzelf te ontplooien om zo zelf hun welvaart en welzijn te vergroten.

We zijn aanwezig op meer dan 70 spilcentra en scholen in Eindhoven en Waalre met boeken en mediacoaches. We hebben vestingen in De Witte Dame, Het Huis van Waalre en Woensel (Expeditie E). Daarnaast hebben we een uitgebreid digitaal aanbod/netwerk en werken we samen met bewonersbibliotheken.

We zijn deskundig op het gebied van de thema’s Taal en Digitaal. Ook op het gebied van mens- en maatschappij-gerelateerde thema’s hebben wij een breed aanbod. Thema’s die mensen helpen actief deel te nemen aan de samenleving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Leren & Opvoeden, Democratie & Politiek, Economie & Arbeid maar ook Zingeving & Filosofie, Wetenschap & Techniek en Erfgoed.

Wij geloven dat het succes van de regio alleen groeit als iedereen eraan kan bijdragen én erin deelt. De bibliotheek faciliteert dat iedereen in staat is mee te liften op de energie van Eindhoven. We hebben hier een heldere visie op geformuleerd en zijn ervan overtuigd dat we die visie in samenwerking moeten vormgeven. We werken hard aan het realiseren van samenwerkingsverbanden om onze toekomstdroom waar te maken.

Meer over onze organisatie, toekomstplannen en ambities vind je hier.

Om deze ambities waar te maken zoeken wij een:

Een enthousiaste assistent controller met hart voor ontwikkeling

(30 uur per week)

De functie

De Assistent Controller maakt deel uit van het team Planning & Control. In deze functie zijn je hoofdtaken en verantwoordelijkheden:

• Het verzorgen, controleren en beheren van boekingen in dag- en bankboeken en grootboekrekeningen.
• Het verzorgen, controleren en beheren van de abonnementen- en ledenadministratie en in de sub- en projectadministraties, dit voor meerdere administraties en/of organisaties;
• Het doen van betalingen;
• Het functioneel beheer en onderhouden van de stamgegevens van de administratieve systemen;
• Het periodiek afsluiten van de grootboekrekeningen en het samenstellen van de balans en resultatenrekening;
• Het beheren en controleren van het vaste activa register;
• Het mede verzorgen, controleren en opstellen van de periodieke rapportages en de balans en eindejaarrapportages;
• Het ondersteunen bij externe audits;
• Het controleren en uitvoeren van de diverse belastingaangiftes;
• Het ondersteunen bij subsidieaanvragen en rapportages;
• Het ondersteunen bij het begrotingsproces;
• Het opstellen van procedures en planning & control cyclus;
• Het uitvoeren van interne audits op procedures en processen;
• Het bieden van ondersteuning bij andere voorkomende werkzaamheden op afdeling Planning & Control;
• Het gevraagd en ongevraagd adviseren van de organisatie.
Verder dien je zelfstandig contacten te onderhouden met:
• Accountants, adviseurs, de belastingdienst, leveranciers, crediteuren, debiteuren, abonnees en banken;
• Overheidsinstanties als gemeentes, de belastingdienst, de provincie Noord-Brabant en overige subsidieverstrekkers;
• Brancheorganisaties;

Je zorgt voor een goede ondersteuning van de controller en levert een bijdrage aan het ontwikkelen van het team Planning & Control. Om bovenstaande te realiseren werkt het team met een jaarlijks vast te stellen werkplan, waarin de planning, de relaties met de overige organisatieonderdelen, de (budget)begroting, de ontwikkelingen en resultaten van projecten en diensten zijn vastgelegd.

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste collega met een hbo-opleiding Bedrijfsadministratie of vergelijkbaar, met de volgende eigenschappen:

• Je hebt kennis over financieel beheer en administratieve organisaties;
• Je hebt tenminste 3 jaar ervaring met financiële en/of business controlling;
• Je hebt kennis van en ruime ervaring met financiële systemen als Exact, Word en Excel;
• Je hebt ervaring met informatievoorziening en het opstellen van prestatie indicatoren;
• Je bent hands-on, hebt goede communicatieve vaardigheden, je hebt een groot oplossend vermogen en je hebt een grote zelfstandigheid in je werkzaamheden;
• Bij voorkeur heb je kennis van landelijke, regionale/provinciale en lokale beleidsontwikkelingen die een relatie hebben met het financieel beleid van de bibliotheek;
• Je bent flexibel in je werktijden.

Als je de competenties ondernemerschap, klantgericht, samenwerken, plannen & organiseren, nauwgezetheid en bewustzijn van kosten en baten bij jezelf herkent dan zijn wij op zoek naar jou!

Inkomensindicatie

Wij bieden een salaris in schaal 9 volgens de CAO Openbare Bibliotheken.

Geloof jij in de waarde van de ontwikkeling van mensen? In gelijke kansen en in het delen van succes? Kan je je vinden in onze missie en ambities en heb je er zin in deze met ons waar te maken? Herken jij je daarnaast ook in het gestelde profiel? Dan vragen we je te reageren.

Reageren

Stuur je CV en sollicitatiebrief vóór 1 september 2020 t.a.v. b.erven@bibliotheekeindhoven.nl

Nadere informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Jan Slits (Controller), j.slits@bibliotheekeindhoven.nl of 040-2604260.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.