Mediacoach Voortgezet onderwijs - MBO

De Steunstichting van de Bibliotheek Eindhoven is op zoek naar een mediacoach voor het voortgezet onderwijs en MBO.

BEN JIJ EEN ENTHOUSIASTE MEDIACOACH VOORTGEZET ONDERWIJS MET HART VOOR ONTWIKKELING?

Was de bibliotheek vroeger een ‘gebouw met boeken’, nu zijn we een open organisatie die midden in de samenleving staat. We bieden naast een uitgebreide collectie (e-)boeken ook een heel rijk programma aan leerzame en inspirerende activiteiten. Ons doel? Mensen de mogelijkheid bieden zich te ontwikkelen. We stimuleren zelfredzaamheid en zelfontplooiing , voor het vergroten van welvaart en welzijn.

De Bibliotheek Eindhoven is aanwezig op meer dan 70 SPIL-centra en scholen in Eindhoven en Waalre met een schoolbibliotheek en mediacoaches. We hebben vestingen in De Witte Dame, Het Huis van Waalre en Woensel (Expeditie E). Daarnaast hebben we een uitgebreid digitaal aanbod/netwerk en werken we samen met bewonersbibliotheken.
We zijn deskundig op het gebied van de thema’s Taal en Digitaal. Ook op het gebied van mens- en maatschappijgerelateerde thema’s hebben wij een breed aanbod. Thema’s die mensen helpen actief deel te nemen aan de samenleving. Denk hierbij aan: Leren & Opvoeden, Democratie & Politiek, Economie & Arbeid, maar ook Zingeving & Filosofie, Wetenschap & Techniek en Erfgoed.

Wij geloven dat het succes van de regio alleen groeit als iedereen eraan kan bijdragen én erin deelt. De bibliotheek draagt er aan bij dat iedereen meelift op de energie van Eindhoven en zichzelf zonder drempels – bijvoorbeeld qua basisvaardigheden – kan ontwikkelen. We hebben hier een heldere visie op geformuleerd en zijn ervan overtuigd dat we die visie in samenwerking moeten vormgeven. We werken hard aan het realiseren van samenwerkingsverbanden om onze toekomstdroom waar te maken. Meer over onze organisatie, toekomstplannen en ambities vind je hier.

Om deze ambities waar te maken zoeken wij een:

Mediacoach Voortgezet Onderwijs / MBO

(0 uur, gebaseerd op het aantal afgenomen projecten)

De functie

Met het educatieve programma ‘VO/ MBO Bibliotheek Eindhoven’ ondersteunen we het voortgezet en beroepsonderwijs om de kennis en vaardigheden van leerlingen/ studenten op het terrein van taal, lezen, informatie en media ten volle tot ontwikkeling te brengen. We helpen scholen en andere partners om in te spelen op de lees- en digitale vaardigheden van leerlingen en studenten. De mediacoaches vervullen de rol van aanspreekpunt, aanjager en inspirator. De Bibliotheek Eindhoven staat achter het Lees!offensief en draagt dit uit in relaties en projecten. De mediacoaches dragen zorg voor een goede samenwerking en uitvoering van de overeengekomen dienstverlening. Daarnaast spelen de mediacoaches een rol in het afstemmen van de collectie, het samen vormgeven van beleid en de monitoring binnen de school.

De Mediacoach is bruggenbouwer op het gebied van mediawijsheid, leesbevordering en cultuureducatie tussen school, bibliotheek en doelgroepen. De mediacoach is ondersteunend op het gebied van taalverwerving en taalontwikkeling en draagt zorg voor het initiëren, coördineren en uitvoeren van alle taken op deze terreinen. De mediacoach signaleert nieuwe ontwikkelingen en filtert relevante informatie voor de diverse omschreven doelgroepen.

• Hbo-opleiding gericht op onderwijs en/of media (Mediacoach)
• Ervaring in het voortgezet onderwijs en/of MBO is een pré
• Kennis en vaardigheden op het gebied van het belang van lezen en digitale media
• Projectmatig kunnen werken
• Affiniteit met en kennis van de doelgroep

Wat we bieden

• Veel ruimte om jezelf te ontwikkelen (opleidingen/trainingen).
• Een vooruitstrevende organisatie die voor ogen heeft een belangrijke rol in de stad te spelen waar het gaat om ontwikkeling.
• Veel ruimte voor eigen inbreng.
• Een leuk, enthousiast team.
• Een salaris in salarisschaal 8 (CAO openbare Bibliotheken)

De Steunstichting

De Steunstichting staat ten dienste van de stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven. Zij is opgericht om het ondernemerschap te stimuleren dat met nieuwe en innovatieve dienstverlening gepaard gaat. Het ondernemerschap wordt vormgegeven binnen de maatschappelijke opdracht van de Bibliotheek Eindhoven en draagt bij aan de toekomstbestendigheid van de Bibliotheek Eindhoven.

Reageren

Stuur je cv en motivatie voor 11 juni a.s. naar J.vandeven@bibliotheekeindhoven.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je bellen met de HR Manager, Barbara Erven, op telefoonnummer 06-53825139.

In week 24 en 25 zullen de gesprekken plaatsvinden.