Projectleider 'De virtuele bibliotheek'

Een bibliotheek die altijd, overal en voor iedereen laagdrempelig toegankelijk is. Dat is in een notendop het concept met de werktitel ‘De virtuele bibliotheek’ dat de 8 samenwerkende bibliotheken in de Brainportregio ontwikkelen. De komende 1,5 jaar zetten we de stap van concept naar realisatie. Daarvoor zoeken we een daadkrachtige projectleider die ervaring heeft met innovatieve projecten. Iets voor jou? Lees snel verder!

Wat willen we samen bereiken?

De bibliotheek is een plek om je te laten inspireren, jezelf te ontwikkelen en een plek van bijzondere ontmoetingen. Die plek is op dit moment vooral een fysieke locatie. We willen dichtbij onze doelgroepen staan en de bieb naar hen toebrengen. Daarom ontwikkelden we het concept ‘De virtuele bibliotheek’. Een virtuele plek die altijd bereikbaar is, vanaf elk device, en ook nog eens de ervaring van de fysieke bibliotheek kan evenaren. Dus niet alleen een plek om e-books te lenen, maar ook een plek om advies te krijgen, kennis te delen, vragen te stellen, cursussen te volgen, anderen te ontmoeten en nog veel meer.

De komende 1,5 jaar gaan we aan de slag met de uitvoering van dit concept. Daarvoor krijgen we subsidie vanuit Regio Deal Brainport Development. We richten ons om te beginnen op jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Precies de groep die het meest openstaat voor een virtueel aanbod. We werken volgens designthinking-principes. Dat betekent onder andere dat we nauw met gebruikers samenwerken, maar ook dat we durven te experimenteren, ontdekken, fouten maken en leren.

Jouw speelveld als projectleider

Je werkt samen met een kernteam dat bestaat uit een developer, een marketeer en een dataspecialist. Daarnaast stuur je onze 3 bouwblokteams aan. Dit zijn teams die specifieke onderdelen van het project oppakken, namelijk online boekadvies, kenniscommunities en het online informatiepunt voor jongeren. Jij houdt overzicht over het hele proces en zorgt dat iedereen weet wat er van hen verwacht wordt. Dankzij jouw kennis van technologie kun je ook inhoudelijk meepraten, de voortgang checken en bijsturen waar nodig. Samen met de marketeer ben je vraagbaak voor het implementeren van CRM/SMP bij de betrokken bibliotheken om het binden en boeien van de gebruikers mogelijk te maken. Het is fijn als je daar al ervaring mee hebt! Tot slot zorg je dat de designthinking-principes goed worden toegepast. Heb je daar nu nog weinig kaas van gegeten? Geen probleem: wij geven je graag een snelcursus!

Je werkt in de basis voor de Bibliotheek Eindhoven. Die maken alle contractuele afspraken met je. Daarnaast werk je nauw samen met drie directeuren die namens de 8 samenwerkende bibliotheken de stuurgroep van dit project vormen. Zij geven de opdracht inhoudelijk vorm en zijn er om met jou te sparren en ruggespraak te geven. Daarnaast ben jij het aanspreekpunt voor Brainport Development. Je houdt in de gaten of we de afspraken nakomen en rapporteert over de voortgang.

Dit is een innovatief en ambitieus project, en er zijn veel ogen op ons gericht. Daarom vragen we ook van je dat je proactief communiceert met alle geïnteresseerde partijen, zoals de gemeente, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Handig om te weten

  • We staan open voor zzp’ers, maar kunnen ook een contract aanbieden voor 1,5 jaar voor gemiddeld 20 uur per week. We bespreken graag wat jouw voorkeur heeft!
  • Kom je in dienst? Dan is het goed om te weten dat we de functie inschalen op schaal 11 van de cao Openbare Bibliotheken.
  • Verlenging van de opdracht is mogelijk, afhankelijk van het resultaat en onze doorontwikkelambities.

Enthousiast?

Stuur je cv en motivatie voor 2 december 2022 naar i.dekorte@bibliotheekeindhoven.nl. We krijgen graag een beeld van de ervaring die je hebt in het realiseren van soortgelijke projecten. Daarnaast vinden we het leuk om jouw visie te horen op ‘de virtuele bibliotheek’. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Imke de Korte via i.deKorte@bibliotheekeindhoven.nl of 06 33 78 63 21. Op 7 december laten we je weten of we graag verder praten. De gesprekken vinden plaats vanaf 16 december.