Medewerker Publieksdiensten in De Witte Dame

Vacature

De Bibliotheek Eindhoven is met zo’n 330.000 bezoekers per jaar de best bezochte culturele instelling van Eindhoven. We zijn er voor iedereen. Voor jong en oud. Voor hoog- en laagopgeleiden. Voor wie iets wil leren, wil weten of gewoon lekker wil ontspannen. Wij bieden iedereen toegang tot kennis en helpen mensen zich te ontwikkelen op het gebied van lezen en digitale geletterdheid. Want juist in die basisvaardigheden ligt de sleutel tot zelfredzaamheid.
We zijn actief op 70 scholen en kinderopvanglocaties in Eindhoven en Waalre. Met boeken, digitale hulpmiddelen en mediacoaches. Via ons digitale netwerk en samenwerking met bewonersbibliotheken. In Het Huis van Waalre, Expeditie E en natuurlijk in de bieb in De Witte Dame, ‘de huiskamer van Eindhoven’.

We treden de toekomst ambitieus tegemoet. Met een heldere toekomstvisie op de bibliotheek van de toekomst. Daarover lees je meer op www.mijnbieb040.nl. Meer weten over wie we zijn en wat we doen? Bekijk dan ons Beeldjaarverslag en onze website.

De bibliotheek in de Witte Dame is onze grootste vestiging in het hart van de stad. We bieden hier een grote collectie aan, een uitgebreid programma aan interessante activiteiten en een gezellig bibliotheekcafé.

Voor de locatie De Witte Dame zijn we op zoek naar een: Medewerker Publieksdiensten (20 uur)

De medewerker Publieksdiensten maakt deel uit van het team Bieb040. Je werkt in een team bestaande uit betaalde collega’s en vrijwilligers. Het team is verantwoordelijk voor een goede, langdurige relatie met bezoekers en leden. Je brengt het uitgebreide product- en dienstenaanbod van de Bibliotheek Eindhoven onder de aandacht van onze bezoekers en geeft ze een gastvrij welkom.

Het binden van de community aan de bibliotheek – onder meer door mensen lid te maken – is een erg belangrijke taak. Je bent het aanspreekpunt voor bezoekers en stimuleert ze om zelfredzaam te worden. Je bent verantwoordelijk voor een actieve benadering, werft bezoekers voor activiteiten, knoopt zelf het gesprek met hen aan en vraagt naar hun behoeften. Je haalt op wat leden en niet-leden graag willen en zet dit om in acties.

Je zorgt ervoor dat de bibliotheek op orde is en uitnodigend oogt. Daarnaast voer je alle administratieve werkzaamheden ten behoeve van de leenprocessen en lidmaatschappen uit en fungeer je als gastvrouw/heer bij de uitvoering van activiteiten zoals lezingen, presentaties en cursussen. Je begeleidt vrijwilligers. Je zorgt dat je op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen in de stad en de maatschappij en je weet wat er speelt op het gebied van (digitale) media.

Je werkt onder andere op de jeugdafdeling van De Witte Dame. Je adviseert kinderen en ouders over nieuwe (digitale) media en zorgt ervoor dat de jeugdafdeling er aantrekkelijk uitziet.
Als Medewerker Publieksdiensten speel je een belangrijke rol in het profileren van een eigentijdse, toekomstgerichte en innovatieve Bibliotheek Eindhoven. Je bent het visitekaartje!

Dit is wat we vragen

• Je hebt een MBO werk- en denkniveau, een opleiding in de richting van onderwijs of pedagogiek heeft de voorkeur.
• Je hebt affiniteit met jeugd.
• Je bent gast-/klantgericht.
• Je bent oplossingsgericht en durft verantwoordelijkheid te nemen.
• Je bent maatschappelijk betrokken.
• Je gelooft in hetgeen waar de Bibliotheek Eindhoven voor staat.
• Je stelt je flexibel op qua werktijden en taken.
• Je hebt een actueel BHV-diploma of bent bereid dit te halen.
• Je bent sterk in het werven van nieuwe leden en bezoekers.
• Je bent bereid om in het weekend en op avonden te werken.
• Je hebt kennis van en ervaring met social media (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter) en kunt interessante content leveren/posten.
• Je bent een teamspeler en hebt een enthousiaste, open en toegankelijke houding, sociale- en digitale vaardigheden.
• Je bent een goede sparringpartner voor collega’s.
• Je hebt kennis van lezen/leesvaardigheid en kan deze kennis goed delen en overbrengen.
• Je hebt (kennis van) digitale vaardigheden en kan dit goed delen en overbrengen.
• Je bent iemand die altijd kansen ziet.

Dit is wat we bieden

Een uitdagende baan waarin je echt het verschil kunt maken. Geen dag is hetzelfde. Een leuk team met enthousiaste collega’s. Een salaris in schaal 6 volgens de CAO Openbare Bibliotheken. Je werktijden zijn op woensdag, donderdag, vrijdag en je hebt eens in de vier weken een weekenddienst op zaterdag en zondag. Daarnaast werk je ook op avonden wanneer er activiteiten plaatsvinden.

Interesse?

Wat denk je, iets voor jou? Twijfel niet en solliciteer! Stuur vóór 24 november een CV en motivatiebrief naar Jori van de Ven (j.Vandeven@bibliotheekeindhoven.nl). Jori kan je ook meer vertellen over de sollicitatieprocedure.

Wil je meer weten over de functie? Mail of bel dan naar Lizet Bekkers (Manager Bieb040) L.Bekkers@bibliotheekeindhoven.nl 06-51248288