SOCIAL MEDIA SPECIALIST

Vacature: Social Media Specialist (18 uur per week)

De Bibliotheek Eindhoven is met zo’n 330.000 bezoekers per jaar de best bezochte culturele instelling van Eindhoven. We zijn er voor iedereen. Voor jong en oud. Voor hoog- en laagopgeleiden. Voor wie iets wil leren, wil weten of gewoon lekker wil ontspannen. Wij bieden iedereen toegang tot kennis en helpen mensen zich te ontwikkelen op het gebied van lezen en digitale geletterdheid. Want juist in die basisvaardigheden ligt de sleutel tot zelfredzaamheid.

We zijn actief op 70 scholen en kinderopvanglocaties in Eindhoven en Aalst-Waalre. Met boeken, digitale hulpmiddelen en mediacoaches. Via ons digitale netwerk en samenwerking met bewonersbibliotheken. In Het Huis van Waalre en natuurlijk in de bieb in de Witte Dame, ‘de huiskamer van Eindhoven’.

We treden de toekomst ambitieus tegemoet. Met een heldere toekomstvisie. Daarover lees je meer op www.mijnbieb040.nl. Ook ons Beeldjaarverslag geeft een goede indruk van wie we zijn en wat we allemaal doen.


De Bibliotheek Eindhoven is sterk in beweging, ondernemend en innovatief. We weten wat we willen en gaan daarvoor. Liefst in samenwerking met de mensen waar we het voor doen. Daarom zijn we op zoek naar een ervaren

Social Media Specialist

De Social Media Specialist maakt deel uit van het team Marketing Communicatie, dat verder bestaat uit een Communicatiemedewerker, een Medewerker Website/Online/Traffic, een Marketeer en een Manager. Samen zijn we verantwoordelijk voor een goede langdurige relatie met onze leden, bezoekers en stakeholders en brengen we ons uitgebreide product- en dienstenaanbod onder de aandacht van een zo groot en relevant mogelijk publiek.

Als Social Media Specialist speel je een belangrijke rol in het profileren van een eigentijdse toekomstgerichte Bibliotheek Eindhoven. Je helpt ons die kanalen en hun mogelijkheden te identificeren die relevant voor ons zijn en ze op juiste wijze in te zetten.

Samen met een team van collega’s verzorg je de content. Jij hebt de regie en bent eindverantwoordelijk voor alle social media platforms die we gebruiken (nu: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin). Je maakt samen met collega’s een contentkalender en maakt hen enthousiast voor het creëren van interessante content voor de verschillende doelgroepen.

Je zorgt dat je op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen en filtert relevante informatie voor de verschillende doelgroepen.

Dit is wat we vragen

Een aantoonbaar ervaren Social Media Specialist met maatschappelijke betrokkenheid en liefde voor de bibliotheek die ons team komt versterken.

• Je hebt een HBO- of WO-opleiding gevolgd in marketing, communicatie of journalistiek.
• Je bent in staat om strategisch na te denken over hoe de Bibliotheek sociale media het best inzet.
• Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, waarbij het uitvoeren van contentstrategie en publieksbereik centraal staan.
• Je hebt uitstekende kennis van en ervaring met meerdere social media kanalen (Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter).
• Je hebt aantoonbaar affiniteit met jongere doelgroepen.
• Je bent en blijft op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en trends op online gebied.
• Je bent een creatieveling met humor, enthousiasme, sociale vaardigheden en teamspirit.
• Je werkt zelfstandig, gestructureerd, resultaat- en klantgericht.
• Ook ben je een goede sparringpartner voor collega’s.
• Je kan collega’s enthousiast de waarde van sociale media uitleggen en krijgt hen mee in wat jij voor ogen hebt.
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. En ook je Engels is goed.
• Je hebt gevoel voor (bewegend) beeld.
• Je brengt via sociale media verslag uit van onze activiteiten.

Dit is wat we bieden

Toegegeven, we vragen nogal wat. Maar we hebben ook heel wat te bieden. Een uitdagende baan waarin je echt het verschil kunt maken. Geen dag hetzelfde. Een leuk team met enthousiaste collega’s. En een functie met een salaris in schaal 8 volgens de CAO Openbare Bibliotheken.

Interesse?

Wat denk je, iets voor jou? Stuur vóór 27 januari 2019 een beknopt CV met motivatie naar Gaike van Enckevort (g.venckevort@bibliotheekeindhoven.nl).

Gaike kan je ook meer vertellen over de sollicitatieprocedure.
Wil je meer weten over de functie? Mail dan naar Cilia Groothuis (Manager Marketing Communicatie) c.groothuis@bibliotheekeindhoven.nl