Stagiair(e) marketing & communicatie

Ter ondersteuning van de afdeling marketing & communicatie zijn wij op zoek naar een: Stagiair(e) marketing & communicatie

De Bibliotheek Eindhoven is met zo’n 330.000 bezoekers per jaar de best bezochte culturele instelling van Eindhoven. We zijn er voor iedereen. Voor jong en oud. Voor hoog- en laagopgeleiden. Voor wie iets wil leren, wil weten of gewoon lekker wil ontspannen. Wij bieden iedereen toegang tot kennis en helpen mensen zich te ontwikkelen op het gebied van lezen en digitale geletterdheid. Want juist in die basisvaardigheden ligt de sleutel tot zelfredzaamheid.

We zijn actief op 70 scholen en kinderopvanglocaties in Eindhoven en Waalre. Met boeken, digitale hulpmiddelen en mediacoaches. Via ons digitale netwerk en samenwerking met bewonersbibliotheken. In Het Huis van Waalre, Expeditie E in Woensel en natuurlijk in de bieb in De Witte Dame, ‘de huiskamer van Eindhoven’.
We treden de toekomst ambitieus tegemoet. Met een heldere toekomstvisie. Daarover lees je meer op www.mijnbieb040.nl. Ook ons Beeldjaarverslag geeft een goede indruk van wie we zijn en wat we allemaal doen.

De Bibliotheek Eindhoven is sterk in beweging, ondernemend en innovatief.

Werkzaamheden

• Content verzorgen voor diverse communicatiemiddelen, waaronder persberichten, flyers, website, social media, nieuwsbrief, advertenties, programmaboekje.
  • (Mede-)uitvoeren van publiciteitsplannen omtrent de verschillende programmaonderdelen: contact zoeken en onderhouden met diverse publieksgroepen en instellingen, verzorgen van free publicity, verspreiding van diverse middelen, bedenken en uitzetten van acties, etc.
  • Onderhouden van online communicatie (social media, website).
  • Overige ondersteunende werkzaamheden voor de afdeling marketing & communicatie.

Profiel

• Je bent tweedejaars student HBO op het gebied van communicatie of marketingcommunicatie.
  • Je spreekt en schrijft foutloos Nederlands en goed Engels en hebt sterke communicatievaardigheden.
  • Je bent bekend met social media.
  • Je kunt goed samenwerken.
  • Je bent nauwkeurig.
  • Je werkt zelfstandig
  • Je ziet werk liggen, bent proactief en denkt in oplossingen.
  • Je woont bij voorkeur in de directe omgeving van Eindhoven en je bent bereid om af en toe ook ‘s avonds of in het weekend te werken.

Wat bieden wij

• Een volwaardige werkplek voor 24 – 36 uur bij een sterk in ontwikkeling zijnde organisatie.
  • Je maakt kennis met het hele MarCom team en de verschillende werkzaamheden.
  • Er is een stagevergoeding.
  • Binnen de stage is ruimte voor het uitvoeren van een eigen (onderzoek)opdracht.
  • We denken graag met je mee en bieden begeleiding.

Iets voor jou?
Schrijf ons een bondige motivatiebrief aangevuld met een actueel CV.

Contactpersoon:
Mirjam van Gogh