Stagiair(e) Programmering

Ter ondersteuning van de afdeling Programmering zijn wij op zoek naar een: Stagiair(e) Programmering

De Bibliotheek Eindhoven is met zo’n 330.000 bezoekers per jaar de best bezochte culturele instelling van Eindhoven. We zijn er voor iedereen. Voor jong en oud. Voor hoog- en laagopgeleiden. Voor wie iets wil leren, wil weten of gewoon lekker wil ontspannen. Wij bieden iedereen toegang tot kennis en helpen mensen zich te ontwikkelen op het gebied van lezen en digitale geletterdheid. Want juist in die basisvaardigheden ligt de sleutel tot zelfredzaamheid.

We zijn actief op 70 scholen en kinderopvanglocaties in Eindhoven en Waalre. Met boeken, digitale hulpmiddelen en mediacoaches. Via ons digitale netwerk en samenwerking met bewonersbibliotheken. In Het Huis van Waalre, Expeditie E in Woensel en natuurlijk in de bieb in De Witte Dame, ‘de huiskamer van Eindhoven’.
We treden de toekomst ambitieus tegemoet. Met een heldere toekomstvisie. Daarover lees je meer op www.mijnbieb040.nl. Ook ons Beeldjaarverslag geeft een goede indruk van wie we zijn en wat we allemaal doen.

De Bibliotheek Eindhoven is sterk in beweging, ondernemend en innovatief.

•    Uitvoeren en begeleiden van diverse programmaonderdelen en evenementen.
•    Bedenken en uitzetten van nieuwe activiteiten.
•    Meehelpen met het schrijven van subsidieaanvragen en sponsorvoorstellen.
•    Nieuwe samenwerkpartners zoeken en contacten onderhouden.
•    Overige ondersteunende werkzaamheden voor de afdeling Programmering.

Profiel

•    Je bent derde- of vierdejaars student aan een hbo- of universitaire opleiding op het gebied van eventmanagement, media of literatuur.
•    Je spreekt en schrijft foutloos Nederlands en hebt sterke communicatievaardigheden.
•    Je bent creatief en ondernemend. Je draagt nieuwe ideeën aan en bent in staat deze zelfstandig uit te voeren.
•    Je kunt goed samenwerken.
•    Je bent nauwkeurig.
•    Je werkt zelfstandig.
•    Je ziet werk liggen, bent proactief en denkt in oplossingen.
•    Je woont bij voorkeur in de directe omgeving van Eindhoven en je bent bereid om af en toe ook ‘s avonds of in het weekend te werken.

Wat bieden wij

• Een volwaardige werkplek voor 24 – 36 uur bij een sterk in ontwikkeling zijnde organisatie in het centrum van Eindhoven.
• Je maakt kennis met veel verschillende werkzaamheden in de verschillende thema’s van de bibliotheek: Taal, Digitaal en Mens & Samenleving.
• Er is een stagevergoeding.
• Binnen de stage is ruimte voor het uitvoeren van een eigen (onderzoek)opdracht.
• We denken graag met je mee en bieden begeleiding.

Iets voor jou?
Schrijf ons een bondige motivatiebrief aangevuld met een actueel CV.

Contactpersoon:
Femke Sue van Bragt