Sinterklaas

O, kom maar eens kijken...

Nog even en dan is het weer tijd voor het heerlijk avondje. De voorpret kan beginnen en hoe doe je dat beter dan met een fijn boek over Sinterklaas? Of een leuk voorleesfilmpje of luisterboek... 

Vertelkastje: Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas

 

 

Onze Mediacoach Nicole vertelt je een mooi verhaal over Boer Boris die een brief van Sinterklaas krijgt. Daarin staat of Sinterklaas het paard Knol een weekje mag lenen.

Hoe zou dit aflopen? Luister maar mee!

 

 

 

 

Luisterboek

‘Meisjes en jongens,’ zegt meester Tom, ‘ik heb een vraag.’ Alle kinderen gaan rechtop zitten. ‘Wie,’ vraagt meester, ‘komt er zondag naar onze stad?’ Niemand weet het. ‘Op een boot,’ zegt meester. O… eh… ‘Met zijn pieten,’ zegt meester. Dan weet iedereen het: ‘Sinterklaas!!!’ 

Voorgelezen door Dieuwertje Blok.

Poppenkast Pluim: Sinterklaas

Wat is het toch een spannende tijd... Zou Sinterklaas cadeautjes bij zich hebben? Zal het paard Amerigo niet ziek zijn? Zijn de Pieten wel mee? Zoveel dingen die fout kunnen gaan...Maar gelukkig is daar Jan Klaassen.

Zaterdag 27 november, 14.00 uur in de Bibliotheek Waalre.

Voorleesfilmpje

‘Maar Sinterklaas kan toch niet alleen alle cadeautjes gaan rondbrengen?’ zegt Kolletje met een pruillip. ‘Nee, dat gaat niet,’ vindt Dirk ook. ‘Dat hoeft gelukkig ook niet, want ik heb gehoord dat hij hulp krijgt van de prinsen en prinsessen.'

Kijk in de Voorleeshoek naar het leuke voorleesfilmpje 'Sinterklaas krijgt nieuwe hulpjes'. 

Sinterklaasboeken voor peuters

 • Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

  René Noorderveen

  Fien en Teun kunnen, na het zetten van hun schoen, niet wachten tot Sinterklaas komt. Ze spelen dat ze zelf Sinterklaas en Pietje zijn, en doen nepcadeaus in de schoenen. Zal Sint straks een echt cadeautje in hun klompjes stoppen? Verhaal met enkele doetips en liedjes. Voorlezen vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

 • Nijntje sinterklaas omdraaiboek

  Dick Bruna

  Omkeerprentenboek met twee sinterklaasavonturen. Nijntje mag haar schoen zetten, maar eerst maakt ze natuurlijk een mooie tekening en doet ze een wortel erbij. En Nijntje en haar vriendjes zingen een paar mooie liedjes voor Sinterklaas. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nijntje sinterklaas omdraaiboek

 • Boer Boris

  Ted van Lieshout

  Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas. Zijn paard is gevallen en nu vraagt Sint of Knol wil helpen met het rondbrengen van de cadeaus. Maar Knol is nog nooit op het dak geweest! Dus moet er eerst flink worden geoefend op de boerderij. Vierkant prentenboek met vrolijke, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Boer Boris

 • Dikkie Dik viert Sinterklaas

  Jet Boeke

  Bundel met vier sinterklaasverhalen over Dikkie Dik. Prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in aquarel. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dikkie Dik viert Sinterklaas

 • Bobbi zet zijn schoen

  Monica Maas

  Ollie speelt dat hij Sinterklaas is en Bobbi is Piet. Ze brengen cadeautjes rond, bakken pepernoten en ’s avonds mag Bobbi zijn schoen zetten. Bobbi kan bijna niet slapen van de opwinding. Zal er echt iets in zijn schoen zitten? Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bobbi zet zijn schoen

 • Sinterklaas kijk- en zoekboek

  Monica Maas

  Beertje Bobbi gaat naar de intocht van Sinterklaas en zijn (roetveeg)pietjes. Hij gaat mee naar het huis van Sinterklaas, doet mee met pietengym en krijgt een cadeautje van sint. Kun jij hem en nog andere voorwerpen vinden? Groot hardkartonnen aanwijs- en zoekboek met zes grote kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sinterklaas kijk- en zoekboek

 • Daar is Sinterklaas!

  Vivian den Hollander

  Tijs (3) gaat samen met zijn zus Hanna (5) en vader naar de intocht van Sinterklaas. Hanna legt uit wat er allemaal gebeurt. Ze zetten hun schoen en zowel thuis als op school is het feest. Maar hoe weten ze nu wanneer het pakjesavond is? Voorleesverhaal met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Daar is Sinterklaas!


Sinterklaasboeken voor kleuters

 • Dag Sinterklaas

  Lise Lambert

  Sinterklaas en Piet varen met een stoomboot, betrappen een inbreker, bezorgen cadeautjes, en nog veel meer. Voorleesboek met tien Sinterklaas-verhalen, naar de Vlaamse televisieserie, met grappige, kleurrijke tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dag Sinterklaas

 • Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot

  Kathleen Amant

  Klaasje wil graag Sint worden als hij groot is. Met een rubberboot oefent hij het wegbrengen van de pakjes. Maar dan glijdt de boot per ongeluk het water in. Gelukkig vaart net de echte pakjesboot van Sinterklaas langs. Prentenboek met paginagrote eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot

 • De pieto toets

  Hans Hagen, Marieke van Ditshuizen

  Er zijn te weinig pieten om al het werk voor Sinterklaas te doen. Daarom volgen de kinderen van juf Merel een pietencursus. Want een goede piet met echt veel weten en kunnen! Met acht Pieto-toetsen en vijf liedjes, te beluisteren via een QR-code. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De pieto toets

 • Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka

  Kathleen Amant

  De stoomboot van Sinterklaas is vastgelopen op een zandbank. Sint en de pieten moeten in rubberbootjes verder. Als ze in de stad aankomen, raken de pietjes door hun gekibbel Sint kwijt. Ze gaan hem zoeken maar zien onderweg allerlei leuke dingen. Vinden ze Sint op tijd terug? Groot prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka

 • Sinterklaas ABC

  Juliette de Wit, Mariska Hammerstein

  De A is van de aankomst na een lange reis over zee, de B is van de baard van Sinterklaas en de G natuurlijk van het Grote Boek. En zo is er voor elke letter wel iets leuks of lekkers te bedenken wat bij Sinterklaas hoort. ABC-prentenboekje met sfeervolle, paginagrote kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sinterklaas ABC

 • Sinterklaasliedjes

  Mark Janssen

  Het Sinterklaasverhaal wordt via bekende liedteksten, van 'Wie komt er alle jaren' tot 'O, kom er eens kijken', verteld maar dan zonder de traditionele Zwarte Piet. Grote uitgave met grote gedetailleerde kleurenillustraties waarop zeven beroete kindpietjes zich vermaken op straat, in de dierentuin enz. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sinterklaasliedjes

 • Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas

  Marjet Huiberts

  De piraten op het schip van Aadje Piraatjes vader willen een boot enteren. Als het de stoomboot van Sinterklaas blijkt te zijn, doen de piraten opeens veel minder stoer. Oblong miniprentenboek met kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas

 • De zoete zusjes vieren Sinterklaas

  Hanneke de Zoete

  De Zoete Zusjes Saar (9) en Janna (6) hebben veel zin in het Sinterklaasfeest. Op school doen ze pietengym, thuis mogen ze hun schoen zetten, bakken ze pepernoten en maken ze verlanglijstjes. Tien korte (voorlees)verhalen met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zoete zusjes vieren Sinterklaas

 • Rikki helpt Sinterklaas

  Guido Van Genechten

  Als Rikki met zijn moeder Sinterklaas bezoekt in de speelgoedwinkel, horen ze dat het paard van Sint ziek is geworden. Rikki bedenkt iets waarvan het paard vast zal opknappen. Prentenboek met paginagrote schilderingen in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Rikki helpt Sinterklaas

 • Het huis van Sinterklaas

  Naomi Tieman

  Als Sint en zijn pieten naar Nederland vertrekken, passen de kleine pietjes op het huis. Maar ze maken er een grote rommel van, en vallen dan ’s avonds uitgeput in slaap. Wat zal Sint ervan zeggen als hij terugkomt? Oblong prentenboek met kleurrijke illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het huis van Sinterklaas

 • Zachtjes gaan de paardenvoetjes

  Ageeth de Haan

  Liedteksten van twintig bekende Sinterklaasliedjes. Met vrolijke kleurenillustraties en alle liedjes (niet alle coupletten) gezongen op cd. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zachtjes gaan de paardenvoetjes

 • Pietje, moet je plassen?

  Sunna Borghuis

  Nu Thomas vier jaar is en geen luier meer nodig heeft, mag hij voor het eerst naar school. Op de Pietenschool heten alle kinderen Piet. Pietje Thomas mag in de touwen klimmen en pepernoten bakken. Hij heeft het zo druk, dat hij vergeet om naar de wc te gaan. Prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pietje, moet je plassen?

 • Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas

  Anouk Overman, Barend Last, Géwout Esselink

  Kater Klaas begrijpt niet waarom zijn vriendjes Mila en Max zo opgewonden zijn. Ze verkleden zich, zetten een schoen met wortel bij de schoorsteen en zingen liedjes over Klaas. Wat gebeurt er toch allemaal ’s nachts in huis? Prentenboek met sfeervolle illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas

Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is weer op TV te zien. Hieronder vind je de link zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.

Jeugdbieb

Hoe wordt al dat heerlijke snoepgoed toch gemaakt? En waarom horen chocoladeletters bij Sinterklaas?

Op de website van Jeugdbieb.nl krijg je antwoord op deze én vele andere vragen. Of luister naar leuke liedjes, bekijk filmpjes, krijg tips voor te gekke suprises of maak een mooi gedicht.

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 6 jaar (leesniveaus E-S, E-M3 en E-M4)

 • Pietje Pim helpt de Sint

  Marianne Witte

  Pietje Pim zit in groep vier. Hij wil een echte piet worden als hij groot is. Hij hoort dat Pakjesboot 11 te laat komt door een storm. Kan Pietje Pim helpen? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pietje Pim helpt de Sint

 • Wat zit er in die zak?

  Elisa van Spronsen

  Roos en Vos rennen naar huis. Ineens staat Roos stil. Daar ligt een zak! Een zak met pakjes. Maar een Piet zien ze niet. Wat nu? Kijk mee en zoek! AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wat zit er in die zak?

 • Het boek van Sint

  Nicolle van den Hurk

  Het boek van Sint is weg. Weet hij nu wel wie welk pakje krijgt? Samenleesboekje voor kleuters die al gefascineerd zijn door woorden en letters. AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het boek van Sint

 • Als Sint dat ziet …

  Bette Westera

  Daar loopt een piet. Wat gaat hij doen? Waar gaat hij heen? Hij zet zijn schoen! Als Sint dat ziet... Versjes over Sint en Piet. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Als Sint dat ziet …


Sinterklaasboeken voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (bibliotheek leesniveau A)

 • Van kind naar Sint

  Marlies Martens

  Hoe zit het nou eigenlijk écht met Sinterklaas? Uitgelegd wordt wie Sinterklaas ooit was en hoe hij zijn werk doet. Want hoe weet hij waar je een kind blij mee kunt maken? Prentenboek met grote kleurenillustraties om over Sinterklaas te praten. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Van kind naar Sint

 • Sinterklaas voor grote kinderen

  Chariva

  Sinterklaas onthult zijn geheim. Hij vertelt over de heilige Nicolaas, hoe die tot kindervriend is geworden en hoe bijvoorbeeld het schoen zetten ontstond. Voorlezen aan grote kinderen vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sinterklaas voor grote kinderen

 • O, kom er eens kijken...

  Pieter Feller

  Sinterklaas is in het land! Kolletje en Dirk logeren bij tante Laetitia in het bos. Ze vertelt dat Sint geen Pieten meer als hulpjes heeft, maar prinsen en prinsessen. Zou dat waar zijn? Vier verhalen over Kolletje en Dirk in de sinterklaastijd. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van O, kom er eens kijken...

 • De zus van Sinterklaas

  Tiny Fisscher

  Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zus van Sinterklaas

 • Daar is Sinterklaas!

  Vivian den Hollander

  Tijs (3) gaat samen met zijn zus Hanna (5) en vader naar de intocht van Sinterklaas. Hanna legt uit wat er allemaal gebeurt. Ze zetten hun schoen en zowel thuis als op school is het feest. Maar hoe weten ze nu wanneer het pakjesavond is? Voorleesverhaal met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Daar is Sinterklaas!

 • De vrienden van Sinterklaas

  Sjoerd Kuyper

  Broes wil met zijn vader naar de intocht van Sinterklaas. Maar papa is al bij Sint. Hij is naar de Pietenschool geweest. Nu mag hij Sinterklaas helpen en ook nog zelf kiezen welke kleur hij krijgt! Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De vrienden van Sinterklaas

 • Het grote decemberboek

  Ellen Tijsinger

  Bundel met verhalen, een aantal liedjes en recepten die de decemberfeesten als thema hebben. Het Zwarte Pietje Pedro en het jongetje Maarten beleven allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het grote decemberboek


Boekentips van onze redactie

 • Het grote decemberboek

  Ellen Tijsinger

  Bundel met verhalen, een aantal liedjes en recepten die de decemberfeesten als thema hebben. Het Zwarte Pietje Pedro en het jongetje Maarten beleven allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het grote decemberboek

 • De vrienden van Sinterklaas

  Sjoerd Kuyper

  Broes wil met zijn vader naar de intocht van Sinterklaas. Maar papa is al bij Sint. Hij is naar de Pietenschool geweest. Nu mag hij Sinterklaas helpen en ook nog zelf kiezen welke kleur hij krijgt! Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De vrienden van Sinterklaas

 • Dag Sinterklaas

  Lise Lambert

  Sinterklaas en Piet varen met een stoomboot, betrappen een inbreker, bezorgen cadeautjes, en nog veel meer. Voorleesboek met tien Sinterklaas-verhalen, naar de Vlaamse televisieserie, met grappige, kleurrijke tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dag Sinterklaas

 • De zus van Sinterklaas

  Tiny Fisscher

  Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zus van Sinterklaas


Informatie over Sinterklaas

 • Lust Sinterklaas speculaas?

  Guy Daniëls, Ina Hallemans

  Bundel met verhalen, liedjes, recepten, informatie over en een interview met Sinterklaas. Met tekeningen en foto's in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Lust Sinterklaas speculaas?

 • Het geheime boek van Sinterklaas

  Floortje Zwigtman, Sassafras De Bruyn

  Weet je waar Sint-Nicolaas vandaan komt, waarom hij met de stoomboot aankomt en op een wit paard rijdt? Lees ook over de helper van Sinterklaas en sinds wanneer hij zwarte piet wordt genoemd. Informatie over de geschiedenis van het sinterklaasfeest, met veel kleurentekeningen, recepten en liedteksten. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het geheime boek van Sinterklaas

 • De echte Sinterklaas vertelt

  Sil van Speijk

  Bundel korte sinterklaasverhalen en -liedjes met notenschrift. Met gekleurde tekeningen en cd met de liedjes uit het boek en karaokeversie. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De echte Sinterklaas vertelt

 • Van Sinterklaas tot Suikerfeest

  Ruim 24 belangrijke feesten, die in Nederland worden gevierd, komen kort aan bod. Dat zijn o.a. Driekoningen, Chinees Nieuwjaar, Offerfeest en Sinterklaas. Met vragen over elk feest en grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Van Sinterklaas tot Suikerfeest

 • Het grote Sinterklaas kookboek

  Anneke Ammerlaan, Petra Steenkamer

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het grote Sinterklaas kookboek

 • Nieuw sinterklaas surpriseboek

  José Kaats

  Aan de hand van kleurenfoto's en zwartwittekeningen wordt verteld hoe je allerlei sinterklaassurprises kunt maken van afvalmateriaal. Soms heb je daarbij de hulp van een ouder iemand nodig. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nieuw sinterklaas surpriseboek

 • Van kind naar Sint

  Marlies Martens

  Hoe zit het nou eigenlijk écht met Sinterklaas? Uitgelegd wordt wie Sinterklaas ooit was en hoe hij zijn werk doet. Want hoe weet hij waar je een kind blij mee kunt maken? Prentenboek met grote kleurenillustraties om over Sinterklaas te praten. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Van kind naar Sint

 • Wat we begraven onder appelflappen

  Annie M.G. Schmidt

  Seizoensgerichte keuze uit het werk voor volwassenen van de Nederlandse schrijfster (1911-1995) met verhalen en gedichten over Sinterklaas en Kerstmis.

  E-book

  Bekijk details van Wat we begraven onder appelflappen

 • Een heel jaar feest

  Dominique Mertens, Guy Daniëls

  Versjes, liedjes, verhalen, zoekplaten en knutselideeën rond de feesten van het jaar, zoals carnaval, Pasen, Halloween, Sinterklaas en Kerstmis. Met veel, ook paginagrote, kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een heel jaar feest

 • Feest! met Nette en Korneel

  Kristien Dieltiens

  Nette en Korneel (8) houden van feestjes. Voor feesten als Pasen, vakantie en Sinterklaas is een verhaal over hen opgenomen, een lied met muzieknotatie, knutsel of recept. Met liedjes op cd en kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Feest! met Nette en Korneel

 • Zachtjes gaan de paardenvoetjes

  Ageeth de Haan

  Liedteksten van twintig bekende Sinterklaasliedjes. Met vrolijke kleurenillustraties en alle liedjes (niet alle coupletten) gezongen op cd. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zachtjes gaan de paardenvoetjes

 • De identiteitscrisis van Zwarte Piet

  Frank Rensen, Jop Euwijk

  Onderzoek naar de culturele en sociale herkomst, de geschiedenis en ontwikkeling van de figuur van Zwarte Piet en de discussie over hem omtrent het Sint-Nicolaasfeest.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De identiteitscrisis van Zwarte Piet

 • Zie de maan schijnt door de bomen

  Mies van Hout

  Liedteksten van twaalf bekende Sinterklaasliedjes. Prentenboek met sfeervolle, paginagrote kleurenillustraties en liedjes op cd. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zie de maan schijnt door de bomen

 • Bekijk details van Het handige surprise- en rijmboek

 • Het kerstverhaal

  Vivian den Hollander

  Een engel heeft Maria verteld dat ze een heel bijzonder kind krijgt. Bewerking van het kerstverhaal met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het kerstverhaal

 • Kerstverhaal

  Mieke van Hooft

  Kerstverhaal op rijm, waarin wordt verteld wat we vieren met Kerstmis. Prentvertelling in oblong met paginagrote, eenvoudige illustraties in sobere tinten. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kerstverhaal

 • De identiteitscrisis van Zwarte Piet

  Frank Rensen, Jop Euwijk

  Onderzoek naar de culturele en sociale herkomst, de geschiedenis en ontwikkeling van de figuur van Zwarte Piet en de discussie over hem omtrent het Sint-Nicolaasfeest.

  E-book

  Bekijk details van De identiteitscrisis van Zwarte Piet

 • Nederlanders vieren feest

  Overzicht van de geschiedenis, gebruiken, symbolen etc. van jaarfeesten in Nederland en feesten ter gelegenheid van bijzondere persoonlijke gebeurtenissen zoals geboorte en huwelijk.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nederlanders vieren feest

 • Het grote winterknutselboek

  Sabine Lohf

  Ruim honderd knutselideeën voor Sinterklaas, Kerstmis en de winter. Met stapsgewijze uitleg en paginagrote kleurenfoto's van de knutsels. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het grote winterknutselboek

 • Viert de Kerstman ook Kerstmis?

  Guy Daniëls, Ina Hallemans

  Bundel met verhalen, liedjes, recepten, enige weetjes over en een interview met de kerstman. Met gekleurde illustraties en foto's. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Viert de Kerstman ook Kerstmis?


Sinterklaasfilms

 • Sinterklaas & Diego: het geheim van de ring

  Roy Poortmans

  Sinterklaas is wanhopig omdat hij niet in één avond alle pakjes bezorgen kan bij de kinderen. Diego komt op het idee om de Kerstman om hulp te vragen. Vanaf ca. 6 jaar.

  Film

  Bekijk details van Sinterklaas & Diego: het geheim van de ring

 • Waar is het paard van Sinterklaas?

  Amerigo, het paard van Sinterklaas, staat in de manege waar Winky (9) vaak komt. Ze wil erg graag op Amerigo rijden, maar het paard is te groot voor haar

  Film

  Bekijk details van Waar is het paard van Sinterklaas?

 • Het paard van Sinterklaas

  De Chinese Winky woont nu een jaar in Nederland. Ze wil heel graag een paard en als ze andere kinderen hoort praten over de cadeaus die Sinterklaas brengt, vraagt ze hem een paard

  Film

  Bekijk details van Het paard van Sinterklaas


Sinterklaasliedjes

 • Sinterklaasliedjes

  Mark Janssen

  Het Sinterklaasverhaal wordt via bekende liedteksten, van 'Wie komt er alle jaren' tot 'O, kom er eens kijken', verteld maar dan zonder de traditionele Zwarte Piet. Grote uitgave met grote gedetailleerde kleurenillustraties waarop zeven beroete kindpietjes zich vermaken op straat, in de dierentuin enz. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sinterklaasliedjes

 • Sinterklaasje, kom maar binnen

  Paul Passchier, Thedo Keizer

  De teksten van 25 bekende sinterklaasliedjes zijn zo aangepast, dat Piet geen knecht meer is en er geen stoute kinderen meer zijn. Ze zijn te beluisteren op Spotify. Met vlotte kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sinterklaasje, kom maar binnen

 • Zachtjes gaan de paardenvoetjes

  Ageeth de Haan

  Liedteksten van twintig bekende Sinterklaasliedjes. Met vrolijke kleurenillustraties en alle liedjes (niet alle coupletten) gezongen op cd. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zachtjes gaan de paardenvoetjes

 • Zie de maan schijnt door de bomen

  Mies van Hout

  Liedteksten van twaalf bekende Sinterklaasliedjes. Prentenboek met sfeervolle, paginagrote kleurenillustraties en liedjes op cd. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zie de maan schijnt door de bomen

 • De echte Sinterklaas vertelt

  Sil van Speijk

  Bundel korte sinterklaasverhalen en -liedjes met notenschrift. Met gekleurde tekeningen en cd met de liedjes uit het boek en karaokeversie. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De echte Sinterklaas verteltE-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten