Tech & Play Kids Festival

Een dag vol technische innovaties waar je kunt experimenteren, samenwerken en leren. Maar vooral plezier hebben! Kom je ook naar het Tech & Play Kids Festival?

Samen met vele partners zorgen we voor een gevarieerd programma dat leuk is voor jong en oud. Het Tech & Play Kids Festival is een doorlopend programma. Kinderen kunnen aanschuiven wanneer er een plekje is. Enkele workshops vragen een kleine bijdrage in materiaalkosten, dus neem voor de zekerheid wat extra contant geld mee.

PROGRAMMA TECH & PLAY KIDS FESTIVAL

Flightsimulator

Vlieg met HCC op een PC met behulp van een joystick.

Mad Science

Bij het Mad Science funstation kun je van alles maken zoals droogijs, slijm, meedoen met een mini-workshop chemie of statische elektriciteit opwekken.

Embedded Fitness

De Game2Move dansmat, ook wel SmartDance genoemd, is een populair video dans-platform dat gespeeld wordt met de voeten.

Code Qube

Leer hoe jij een website maakt. HTML Henk en CSS Sara nemen je mee in de wereld van het programmeren.

Photohokje

Kies de tofste hoedjes en pruiken en print direct je foto.

Textielkeuken

Maak leuke creatieve creaties van oude materialen, zoals armbandjes weven van oude t-shirts.

E-waste Arcades

Recylcen was nog nooit zo leuk! Ontdek het bij deze afval-game. Werp je afval in en draag bij aan een schoner milieu terwijl je een toffe game speelt! 

Luqo

Kom langs om het innovatieve en educatieve spellenplatform van Luqo uit te proberen. Je kan een spelletje spelen en ervaren hoe leuk het is om te leren!

Techniek&ik

Wie bouwt de hoogste toren? Spelenderwijs ontdekken, onderzoeken en ontwerpen voor jong en oud. Ben je nieuwsgierig, kom dan bouwen en stapelen bij Techniek&ik!

Ludus Outdoor

Houd jezelf staande op het evenwichtparcour, schommel op muziek en test je snelheid met Fast&Hilarious.

On the One

Doe mee met de te gekke breakdance workshops!

de Bibliotheek Veldhoven

Typen op een toetsenbord, dat kunnen we wel. Maar heb je wel eens op een echte typemachine gewerkt?

Dutch Game Masters

Kom lekker gamen. Wij zorgen voor verschillende Virtual Reality en gaming opstellingen.

The BobbleShop

Maak een 3D-poppetje van jezelf!

Moonshot Concepts

Waar word jij nou écht blij van? Dit gaan we samen onderzoeken en uitwerken. Gedurende de dag ontstaat er een kunstwerk vol positiviteit.

Het Ideëenlab

Maak op een stuk papier een graffi-ontwerp, dat na inscannen virtueel wordt geprojecteerd op een gebouw in Eindhoven. 

Architectuurlessen

Gedurende dag bouwen we met iedereen die langskomt aan een stad. Deze stad kan de hulp van jonge ontwerpers goed gebruiken omdat ze met een goot probleem zitten. Om dit probleem op te lossen, moeten kinderen gebouwen ontwerpen van restmateriaal zoals theedoosjes en hagelslagpakken.

Autoracebaan

Samen met technologieliefhebber Jorg Duitsman ga je zelf een auto bouwen en racen tegen andere deelnemers.

BYOR (Build Your Own Robot)

Tijdens de workshop van BYOR (Build Your Own Robot) ga je zelf een robot, apparaat of kunstobject bouwen met gerecyclede materialen zoals oud papier, oude verpakkingen en verschillende knutselmaterialen. Met de elektronische onderdelen van de BYOR-kit upgrade je je knustelwerk binnen no-time naar een interactieve creatie!

Area 51 Eindhoven

Leef je uit op het BMX-parcours! Voor de oudere kinderen staan er stoere BMX-bikes klaar. De jongere kinderen kunnen aan de slag met stunt-stepjes.

Dukino

Bij ons kun je terecht voor een heuse techniekbeleving. Met ons grote aanbod aan techniek is er voor iedereen veel te doen én ontdekken! Niet alleen voor de oudere kinderen is er veel te beleven, ook de jongeren kinderen kunnen zich bij ons komen verwonderen over alles wat ze kunnen maken. Kom het zelf ook ontdekken!

Plastival

Van plastic kunnen we hele handige en mooie producten maken, van rietjes in de limonade tot lego als speelgoed.

Armbandjes maken

Doe mee met de upcycle workshop door Het Huis Van Eip. Er worden stoere armbanden gemaakt. Kies je eigen ontwerp en het resultaat neem je mee naar huis. 

Dots-art

Dots- art is een soort kleurboek  waarmee je op een simpele manier je creatieve brein traint. Iedereen kan het: Je tekent en kleurt de toevallige vormen zoals jij het wil. Hierdoor ontstaan er wellicht bekende figuren of zelfs een eigen verhaal!

Bookbase

Alle kinderen die de puzzel oplossen winnen het spannende boek 'Kracht²!

Elektronische ring

Gedraaide ringen met een technische twist - ga aan de slag met het maken van een eigen ring met elektronica!

Armbad met LED-verlichting

Maak bij 'Slimme Handen' zelf een armband met LED-verlichting en een superslimme magnetische sluiting. Daar ben je een half uurtje mee zoet en daarna heb je er weken lang plezier aan.

Robot maken

In deze workshop maak je een robot die achter een lichtbron aan gaat. Hierbij leer je hoe elektronica en sensors werken. Dit project van Ko de Beer is leuk voor beginners en is uiterst geschikt als kennismaking met de wereld van robotica.

Bekijk het eens door een microscoop

Ontdek de wereld via de microscoop. Kleine onderzoekers kunnen speelgoed of ander materiaal dat zij dagelijks gebruiken onder microscoop bekijken.

Touwfiguren maken

Leer de mooiste touwfiguren maken. Van heel eenvoudig tot ingewikkeld, leuk voor beginners én gevorderden!

From–0–shop

Robin Weidner ontwierp een modulair systeem en tevens mal, waarmee je heel eenvoudig kunt boren of zagen. Met de From-0-shop wil hij ambachtelijk werk weer onder de aandacht brengen. Kom langs en probeer het zelf!

Dungeons & Dragons voor kinderen

Rick Vechel van Vechel Fantasty laat kinderen kennis maken met Dungeons & Dragons, met extra aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling.

Picusled

Aan de slag met LED-lampjes! Maak je eigen lampje van een cola-blikje of bouw een puzzel van een lichtslang.

Radiorakkers

Maak je eigen podcast! Neem deel aan de podcast, praat mee over wat er allemaal te doen is tijdens het Tech & Play Kids Festival en ontdek wat de mogelijkheden van je eigen stem zijn.

Natlab

Altijd al een keer willen ervaren hoe het is om een weerbericht te presenteren? Of hoe filmacteurs plots op een andere planeet rond kunnen lopen? Neem plaats voor ons groene scherm en dompel jezelf onder in een locatie naar keuze. Nu ben jij de acteur!

Ontdek het met de Bibliotheek Eindhoven

Ontdek het met de Bibliotheek Eindhoven

Natuurlijk bieden we zelf ook leuke activiteiten aan zoals Scratch, Quiver Kleurplaten, Ozobot, Micro:bit workshop, TomTect, VR-bril. Leef je uit!

Voor de allerkleinsten

Op het Peuterplein vind je voorleesboekjes en (digitale) spelletjes. Dus ook voor de allerkleinsten is er tijdens het Tech & Play Kids Festival meer dan genoeg te doen en beleven!

 

Met dank aan onze sponsors:

I-Support, ASML, VDL, Graficom, Simac. 

BIZ Eindhoven Centrum
Tiny en Anny van Doorne Fonds