Tips voor thuisblijvers | Leerkrachten Primair Onderwijs

Wijslijst

Heel Nederland, jong en oud, werkt vanuit huis. Dat lukt, want er zijn een hele hoop diensten en initiatieven beschikbaar om dat samen goed te doen. Ook voor het onderwijs.

Op wijslijst.nl vind je interessante informatiebronnen en initiatieven. Dagelijks ge-update en behapbaar klaargezet.

Heutink voor thuis

Om te zorgen dat kinderen niet achter raken én om de verveling tegen te gaan, biedt Heutink voor thuis handige hulpmiddelen.

Van oefenboekjes tot knutseltips, dagplanningen en weekchallenges, rekenspelletjes, leerzame apps en tips voor quality time... Heutink voor thuis heeft niet stilgezeten!

Lerarencollectief

Binnen no-time is bijna overal afstandsonderwijs gerealiseerd, een geweldige prestatie. Op de website van het lerarencollectief krijg je tips en trucs om dit afstandsonderwijs een kwalitatieve duw in de rug te geven. 

In 5 korte tutorials van collega-leraren en gerenommeerde onderwijsprofs bieden zij leerkrachten de helpende hand.

Het is winter in de Jeugdbieb!

Hoe maak je de lekkerste warme chocolademelk? Hoe bereiden dieren zich voor op de winter? Hoe bescherm je je huisdieren tegen de kou? Krijg antwoord op al jouw vragen over de winter op Jeugdbieb.nl!

Ontdek het hier

KlasCement

Op KlasCement.net vind je massa’s inspiratie en concreet materiaal dat je onmiddellijk kan inzetten, zoals handige tips over leren op afstand maar ook leuke activiteiten voor het kleuteronderwijs.

Wil je weten hoe je een educatieve video maakt? Ook daar krijg je volop tips over!

De Schoolschrijver: Huisarrest

Online verhalenserie over kinderen in quarantaine met iedere dag een nieuwe aflevering. Geschreven én voorgelezen door steeds een andere bekende kinderboekenschrijver. Huisarrest is uitermate geschikt voor leerkrachten om bij de lessen klaar te zetten als extraatje of als rustmoment in een drukke online lesdag.

LessonUp

Een tip voor online lesgeven met het grootste gemak: Met LessonUp geef je gevarieerde interactieve lessen met video's, afbeeldingen, interactieve vragen en quizzen.

Je betrekt jouw leerlingen nog meer bij de les en differentieert op een laagdrempelige wijze naar hun persoonlijke behoeften.

De Kennisnet appchecker

Je wilt in je les gebruikmaken van een app of digitale toepassing, maar is je app IBP-proof? Met deze test ga je snel en handig na of je daarmee de privacy van je leerlingen in gevaar brengt. Daarvoor beantwoord je vragen over drie verschillende onderdelen. Vervolgens zie je wat je moet doen om de app veilig te gebruiken. Handig!

Knutsel- en doe-tips

Al jaren maakt de Kinderboekenweek lesmateriaal, knutsel en doe-tips bij de boeken die centraal hebben gestaan tijdens de campagnes. Speciaal voor alle thuisblijvers heeft de Kinderboekenweek weer wat leuke tips uit de kast gehaald. Leer bijvoorbeeld een band plakken of knutsel een raket met lege wc-rolletjes.

Bewegend leren

Nu het onderwijs grotendeels thuis plaatsvindt, is het misschien wel belangrijker dan ooit om zo actief mogelijk te leren. Bewegend leren vergroot de aandacht en de betrokkenheid van leerlingen en daarnaast is het voor hen ook fijn om even niet met zijn allen aan die keukentafel te zitten. 

Hoe verdedigt jouw lichaam zich tegen het coronavirus?

Experimenteerexpert Boy van Quest Junior legt uit wat je lichaam doet als het te maken krijgt met het coronavirus. Informatief voor jouw leerlingen, maar wie weet steek jij er ook nog iets van op.

Laat maar zien dat filmpje!

Kleutersdigitaal.nl

Ook in de wereld van jonge kinderen zijn steeds meer digitale middelen te vinden, zoals een iPad, een digibord en computers. Op kleuterdigitaal.nl vind je hiervoor allerlei interessante ideeën die je zou kunnen gebruiken in de groep of thuis. Ook voor pedagogisch medewerkers zijn er tips te vinden hoe digitale middelen betekenisvol ingezet kunnen worden.

Wat kinderen moeten weten

Wat is het coronavirus, en waarom heeft iedereen het erover? Dit toegankelijke en relevante e-book, dat is voorzien van de karakteristieke illustraties van Axel Scheffler, beantwoordt deze en nog veel meer vragen.

Het biedt kinderen tussen de vijf en tien jaar én hun ouders of verzorgers heldere uitleg over het coronavirus en de gevolgen ervan.

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Naar de Digitale Voorleestas