Tips voor thuisblijvers (volwassenen)

Op zoek naar e-books, luisterboeken, interessante podcasts en online tips voor webinars en inspiratie? Hieronder lichten wij een aantal tips uit, speciaal voor volwassenen.

Voor kinderen hebben wij ook een online inspiratie- en tippagina. Bekijk het hier.

E-books voor volwassenen

Wist je dat je bij ons keuze hebt uit ruim 25.000 e-books? De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand wordt het aanbod vernieuwd met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

Luisterboeken

Met de gratis app LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste verhalen. Je hebt keuze uit maar liefst 3.600 titels.

En tijdelijk is er een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!

Delpher

Ken je Delpher al? Ruim 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Duik in het verleden met de grootste online krantenbank van Nederland en historische database. Zoek bijvoorbeeld de krant van jouw eigen geboortedag. Delpher is gemakkelijk te doorzoeken en gratis te gebruiken. 

Online programma aanbod

Gaan de live activiteiten tijdelijk niet door? Geen probleem! Wij hebben namelijk een te gek online aanbod én de mogelijkheid om webinars terug te kijken die geweest zijn.

Leer bijvoorbeeld waar je op moet letten als je een boek schrijft, luister vanuit je huiskamer naar prachtige muziek, volg een interessante lezing of leer meer over kunst.

Online MakersClub

Een raket bouwen, een robot hand maken, 3D dieren tekenen, leren over SketchU... Onze maker Jasper nam dit voorjaar een reeks video's op voor de Online MakersClub. Leuk om terug te kijken en thuis mee aan de slag te gaan!

Alle video's van de Online MakersClub vind je terug op ons YouTube-kanaal.

Vlogboek

Vlogboek is een YouTube-kanaal waar vlogger Jörgen de Nederlandse literatuur bespreekt.

In inmiddels meer dan honderd video’s vertelt hij over boeken, auteurs, literatuurgeschiedenis en -wetenschap en allerhande boeken en schrijvers en behandelt hij verschillende vragen die iets met lezen te maken te hebben.

BorrowBox - English e-books

Your library in one app! Borrow e-books and e-audiobooks free from your library using the BorrowBox-app. Say hello to your future library, wherever you are, whenever you are free.

Easy to install and easy to use on your computer or any mobile device.

Online leren

Je blijven ontwikkelen kan prima online! Zo zijn in de LuisterBieb honderden interessante hoorcollege's te vinden. Zoals van Herman Pleij, Govert Schilling en vele anderen. Of lees e-books over persoonlijke ontwikkeling, duik in de geschiedenis of filosofie, volg online een taalcursus of oefen voor je theorie-examen.

Universiteit van Nederland

Nederlandse topwetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven door wekelijks een prikkelende vraag te beantwoorden.

Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!

We Are Public

Omdat we nu even niet een theatervoorstelling kunnen bezoeken, niet naar een concert kunnen gaan of naar de bioscoop kunnen, haalt We Are Public de kunsten gewoon naar huis!

Film, kunst, luisteren, theater, dans en muziek. Gewoon in je eigen huiskamer!

Eregalerij

De eregalerij bevat een selectie van literaire meesterwerken van schrijvers uit Het Pantheon, de permanente tentoonstelling in het Literatuurmuseum met hoogtepunten uit 1.000 jaar Nederlandstalige literatuur, zoals Camera Obscura van Nicolaas Beets en Max Havelaar van Multatuli.

Nóg meer tips?

Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en leerzame online tips voor volwassenen.