Zomerlezen

In de maanden juli en augustus is het tijd voor Zomerlezen. Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er vaak gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken: of dat nou in je tuinstoel, op het strand, of aan het zwembad is. Maak kennis met de fijnste zomertitels; er is een geschikt boek voor iedere zomerlezer! Vind een mooi boek en een fijn plekje en lezen maar!

Zomerlezengeschenk Flamingo Beach

Wie de bestsellers van Suzanne Vermeer schrijft is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse boekenwereld. Zeker is dat Suzanne Vermeer een van de meest populaire Nederlandse thrillerauteurs van dit moment is.

Vermeer debuteerde in 2006 met All-inclusive, dat direct een bestseller werd. Sindsdien verschijnt er elk jaar een zomerthriller van haar hand, later kwamen daar ook winterthrillers bij. Bekende titels zijn Cruise, Bella Italia, IJskoud, Sneeuwstorm en het onlangs verschenen Bloemeneiland.

Intussen zijn er meer dan veertig titels van Vermeer verschenen, waarvan ruim vier miljoen exemplaren zijn verkocht.

Flamingo Beach

Je vakantie begint met boeken

Reisorganisatie TUI is ook dit jaar partner van Zomerlezen. Om vakantiegangers te stimuleren te gaan lezen, ondersteunt TUI de campagne met verschillende acties. Iedere vakantie begint immers met boeken. Hoofdrol hierbij speelt Flamingo Beach, het boek van Suzanne Vermeer dat zich afspeelt op de populaire vakantiebestemming Curaçao. Daarnaast zijn in een aantal TUI shops en verschillende bibliotheken en boekhandels speciale TUI leeshoekjes ingericht.

Lang leze de zomer!

Zomerlezengedicht

Dit jaar is het Zomerlezengedicht geschreven door dichter Martin Rombouts. Rombouts (1992) is schrijver, theatermaker en performer en bij het grote publiek bekend als winnaar van De Slimste Mens in 2023.

Het gedicht 'het was zonnig dus ik moest aan je denken', dat op perfecte wijze het ultieme zomergevoel oproept, wordt in de campagneperiode op 100.000 gratis ansichtkaarten door het land verspreid.

Eerder werd het Zomerlezengedicht geschreven door Ingmar Heytze en Joost Oomen. 

Zomerlezengedicht

Een greep uit de 25 zomerse boekentips

Hebban zomerlezen Challenge

Doe mee met de Hebban Reading Challenge! Heb je eind augustus drie boeken gelezen uit de Zomerlezentips (de 25 zomerse boekentips en/of de 10 kinderboekentips) en afgevinkt voor de Challenge? Vul dan onderstaand formulier in en maak kans op een van de prijzen.

Doe mee met de Challenge

Een selectie uit de 10 kinderboekentips

Ontdek een wereld aan kennis en verwondering

De vele voordelen voor jou: met onze drie abonnementen vind je altijd een die bij jou past! Voor de prijs van een paar boeken heb je het hele jaar door onbeperkt toegang tot een wereld vol kennis en verwondering. Je leent de boeken lekker lang. En boetes... die zijn verleden tijd.

Word lid