Eindhovens Schrijftalent

Ben jij het nieuwe schrijftalent van 2018 in Eindhoven?
In 2018 dagen de organisatoren van de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent je uit om jouw herinneringen, leven en dromen in proza te schrijven over ‘onze stad Eindhoven’. Het thema is:

Geschiedenis: je eigen geschiedenis, de stad van vroeger of het leven van vroeger?

In 2017 won Sandra Bernhart met ‘Nuchterheid met een zachte G’ de tweede editie van Prijs voor Eindhovens Schrijftalent. Dit jaar gaan we opnieuw op zoek naar lokaal literair talent. Doe je mee?

De beste verhalen worden opgenomen in een bundel die op donderdag 22 november 2018 in het Natlab gepresenteerd wordt. Op deze avond wordt bovendien bekendgemaakt wie de winnaar is. De winnaar krijgt een geldbedrag van €500 én een coachingsmiddag van juryvoorzitter Manon Uphoff. De gepubliceerde bundel krijgt tevens de titel van het winnende verhaal.

Stuur jouw verhaal (1000-5000 woorden) voor 30 september 2018 naar inzenden@eindhovensschrijftalent.nl
 

                                                            FEESTELIJKE UITREIKING EINDHOVENS SCHRIJFTALENT OP 22 NOVEMBER

Praktische informatie en voorwaarden

 • De uiterste inzenddatum is 30 september 2018
 • Lettertype: Times New Roman.
 • Puntgrootte 12.
 • Eenvoudige doch goed leesbare opmaak.
 • Het betreft een kort verhaal, proza.
 • Het is in het Nederlands geschreven.
 • Het aantal woorden bedraagt tussen de 1.000 en 5.000 woorden.
 • Deelnemers mogen maximaal één verhaal insturen.
 • Het verhaal is niet eerder gepubliceerd als zelfstandige uitgave, in een bundel of tijdschrift of als e-book verschenen.
 • De schrijver woont in Eindhoven of omgeving.
 • Mail je verhaal naar inzenden@eindhovensschrijftalent.nl
 • Meer informatie, ook over het randprogramma, is te vinden op de webpagina’s van Van Piere, Natlab en de Bibliotheek Eindhoven.

Ontstaan Prijs voor Eindhovens Schrijftalent

Boekhandel Van Piere, Natlab door Plaza Futura, de Bibliotheek Eindhoven en Coöperatie DELA zijn overtuigd dat er in de stad talent aanwezig is, dat het verdient om gestimuleerd en ontdekt te worden. Omdat de stad op dat moment geen stimuleringsprijs kende, hebben zij in 2016 gezamenlijk het initiatief genomen voor de ‘Prijs voor Eindhovens schrijftalent’. Anja Frieling won in 2016 de eerste editie, de 2e editie is gewonnen door Sandra Bernart.

Juryleden

 • Manon Uphoff, juryvoorzitter
 • Ilona van Heeckeren, directeur Natlab door Plaza Futura
 • Jan Verhagen, directeur Van Piere
 • Albert Kivits, directeur de Bibliotheek Eindhoven
   

In samenwerking met

Prijs voor Eindhovens Schrijftalent

Schrijfworkshops

Als voorbereiding op de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent organiseren we 4 schrijfworkshops

Winnaar schrijfwedstrijd: Sandra Bernart

Sandra Bernart is de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ 2017. Donderdag 9 november ontving zij uit handen van Anja Frieling, de winnaar van 2016, deze prijs. Aan de prijs is een geldbedrag van 500 euro verbonden. Op deze avond wordt bovendien bekendgemaakt wie de winnaar is. De winnaar krijgt een geldbedrag van €500 én een coachingsmiddag van juryvoorzitter Manon Uphoff. De gepubliceerde bundel krijgt tevens de titel van het winnende verhaal.

Over Sandra Bernart                                                                                                                     
Sandra Bernart publiceerde in verschillende verhalenbundels en op literaire websites en haar korte verhalen vielen regelmatig in de prijzen. ‘Ik zag Menno’ is haar debuutroman, waarmee ze de finale behaalde van de Coffeecompany Book Award 2015 en de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2016. Momenteel werkt ze aan haar tweede roman.

Over Nuchterheid met een zachte G zegt de jury: “Dit is in alle opzichten een afgerond verhaal waarin de personages stuk voor stuk als levende, echte mensen voor het oog van de lezer oprijzen. Je beweegt met de verteller mee op diens golven van spot, zelfrelativering en zelfreflectie. Een heerlijke geschiedenis met een heldere analyse van wat er allemaal zin en onzin is geworden in ons tijdsgewricht.”

Foto Ruud Balk

Bundel te koop

De bundel met daarin de zes verhalen van de genomineerden is te koop bij van Piere, Natlab en de Bibliotheek Eindhoven.