Eindhovens Schrijftalent

Winnaar schrijfwedstrijd: Sandra Bernart

Sandra Bernart mag zich de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ noemen. Donderdag 9 november ontving zij uit handen van Anja Frieling, de winnaar van vorig jaar, deze prijs. Aan de prijs is een geldbedrag van 500 euro verbonden. Tevens werd deze vanavond de bundel gepresenteerd waarin de zes beste ingezonden verhalen staan.  

Over Sandra Bernart
                                                                                                                     
Sandra Bernart publiceerde in verschillende verhalenbundels en op literaire websites en haar korte verhalen vielen regelmatig in de prijzen. ‘Ik zag Menno’ is haar debuutroman, waarmee ze de finale behaalde van de Coffeecompany Book Award 2015 en de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2016. Momenteel werkt ze aan haar tweede roman.

Over Nuchterheid met een zachte G zegt de jury: “Dit is in alle opzichten een afgerond verhaal waarin de personages stuk voor stuk als levende, echte mensen voor het oog van de lezer oprijzen. Je beweegt met de verteller mee op diens golven van spot, zelfrelativering en zelfreflectie. Een heerlijke geschiedenis met een heldere analyse van wat er allemaal zin en onzin is geworden in ons tijdsgewricht.”

                                                                                                                                        Foto Ruud Balk

In samenwerking met

Overzicht organiserende partijen
Prijs voor Eindhovens Schrijftalent

64 inzendingen...

Maar liefst 64 inzendingen werden geteld. Hieruit werden door een deskundige jury onder leiding van auteur Manon Uphoff de zes beste verhalen geselecteerd:

1. Nuchterheid met een zachte G – Sandra Bernart
2. Allicht – Hessel Rippe
3. Vlak voordat het licht komt, staat alles stil – Rosa (pseudoniem)
4. Generatie H-ELP – Richard van Westreenen
5. Licht uit - Debby Willems
6. Schemering – Nina Kramer

Bundel te koop

De bundel met daarin de zes verhalen van de genomineerden is te koop bij van Piere, Natlab en de Bibliotheek Eindhoven.  

Ontstaan Prijs voor Eindhovens Schrijftalent

Boekhandel Van Piere, Natlab door Plaza Futura, de Bibliotheek Eindhoven en Coöperatie DELA zijn overtuigd dat er in de stad talent aanwezig is, dat het verdient om gestimuleerd en ontdekt te worden. Omdat de stad op dat moment geen stimuleringsprijs kende, hebben zij in 2016 gezamenlijk het initiatief genomen voor de ‘Prijs voor Eindhovens schrijftalent’. Anja Frieling won in 2016 de eerste editie. Het inhoudelijke thema voor deze tweede editie was “Licht”.