Eindhovens Schrijftalent

Word jij de nieuwe Stadsschrijver van Eindhoven?
Kom je uit Eindhoven en is schrijven jouw talent? Wij dagen je uit om in deze turbulente tijd je gedachten, wensen en ideeën op papier te zetten.

Thema: Vrijheid

Wat is vrijheid en wat betekent dit voor jou? Heeft de coronacrisis (jouw) vrijheid beïnvloed? Wat staat ons nog allemaal te gebeuren de komende tijd en hoe behouden we onze vrijheid?

Op donderdag 25 maart vindt in Studio040 de prijsuitreiking plaats. Prijs: €500,-, publicatie van het winnende verhaal en plaatsing in FRITS Magazine.

Voor vragen/opmerkingen, mail naar schrijfprijseindhoven@gmail.com
 

                                                            UITREIKING STADSSCHRIJVER 25 MAART 2021 IN STUDIO040

Praktische informatie en voorwaarden

 • Inzenden voor 1 december 2020.
 • Lettertype: Times New Roman.
 • Puntgrootte 12.
 • Eenvoudige doch goed leesbare opmaak.
 • Het betreft een kort verhaal, proza.
 • Het is in het Nederlands geschreven.
 • Het aantal woorden bedraagt tussen de 1.000 en 5.000 woorden.
 • Deelnemers mogen maximaal één verhaal insturen.
 • Het verhaal is niet eerder gepubliceerd als zelfstandige uitgave, in een bundel of tijdschrift of als e-book verschenen.
 • De schrijver woont in Eindhoven of omgeving.
 • Mail je verhaal naar schrijfprijseindhoven@gmail.com
 • Meer informatie, ook over het randprogramma, is te vinden op de webpagina’s van Van Piere, Natlab en de Bibliotheek Eindhoven.

Ontstaan Prijs voor Eindhovens Schrijftalent

Boekhandel Van Piere, Natlab, de Bibliotheek Eindhoven en Coöperatie DELA zijn overtuigd dat er in de stad talent aanwezig is, dat het verdient om gestimuleerd en ontdekt te worden. Omdat de stad op dat moment geen stimuleringsprijs kende, hebben zij in 2016 gezamenlijk het initiatief genomen voor de ‘Prijs voor Eindhovens schrijftalent’.

Juryleden

Manon Uphoff - Schrijver en scenarist (voorzitter).
Ad van den Kieboom - Redacteur Uitgeverij De Geus.
Anja Frieling - Schrijver en winnaar vorige editie.
Jan Verhagen - Directeur Boekhandel Van Piere.

In samenwerking met Boekhandel Van Piere, Cöoperatie DELA en Natlab

Prijs voor Eindhovens Schrijftalent

Winnaar schrijfwedstrijd: Anja Frieling

Anja Frieling is de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ 2018. Donderdag 22 november ontving zij uit handen van Sandra Bernart, de winnaar van 2017, deze prijs. 

Over Anja Frieling                                                                                                                    
Anja Frieling is in het dagelijks leven werkzaam als communicatieadviseur. Haar kinderboek ‘Gemalen oorwurmen en Hazenplas’ is in 2016 in eigen beheer uitgegeven.

Over 'De perfecte kluisroof' zegt de jury het volgende: "Het is een voor deze schrijfwedstrijd relatief lang verhaal van 11 pagina’s, maar boeit van begin tot eind. Een verhaal waarin een groep Amsterdammers geschiedenis van Eindhoven schrijven. Een verhaal over buikkrampen, Tupperware en peper. En als u het verhaal zelf gaat lezen, begrijpt u het onderlinge verband. Humor en tragiek wisselen elkaar af en geduld en zelfbeheersing zijn belangrijke thema’s in het verhaal. Criminelen zijn andere criminelen te slim af. Als je het verhaal leest, denk je in eerste instantie dat het over New York gaat. Maar nee, het is Eindhoven!"

Bundel te koop

De bundel met daarin de vijf verhalen van de genomineerden is te koop bij van Piere, Natlab en de Bibliotheek Eindhoven.