Aan de slag bij de Bibliotheek Eindhoven

Help jij mee de stad beter te maken?

De Bibliotheek Eindhoven is niet alleen een gebouw vol boeken, wij zijn een ontwikkelaar van mensen. Wij bieden niet alleen informatie aan, we helpen mensen die informatie te filteren, te beoordelen, te begrijpen en om te zetten in praktische kennis en wijsheid. Wij stimuleren mensen eerst zelfredzaam te worden en vervolgens om zichzelf verder te ontplooien. 

Wij helpen mensen hun weg te vinden in de veranderende wereld, die hoge eisen aan iedereen stelt. We bieden toegang tot kennis en helpen waar nodig om de basisvaardigheden taal en digitaal te ontwikkelen; hét fundament voor zelfredzaamheid. Dat doen we onder meer op álle Eindhovense SPIL-centra, via ons digitale netwerk, via samenwerking met bewonersbibliotheken en natuurlijk in de bibliotheken in De Witte Dame en Het Huis van Waalre.

Lees meer over het hoe en waarom van onze missie in ons Meerjarenplan en ons Visiedocument.

Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Dan komen we graag met jou in contact! Bekijk hieronder onze vacatures of lees meer over vrijwilligerswerk bij de bibliotheek.

Lijn

Vacatures

Om onze ambities te realiseren zoeken we versterking van onze interne organisatie.

We zoeken een pionier, verbinder en doener met hart voor de stad. Iets voor jou?

Een afwisselende baan in het midden van de stad!

 

Lijn

De Bibliotheek Eindhoven kan niet zonder haar vrijwilligers. Mensen met een passie voor boeken en lezen, of voor media en informatie. Enthousiaste mensen die niets liever doen dan anderen op weg helpen. Vrijwilligers die de Bibliotheek helpen onze missie te verwezenlijken - door zichzelf te ontwikkelen én anderen te stimuleren dat te doen. Door ervoor te zorgen dat mensen zich hier welkom voelen.

De bibliotheek is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mensen die hun vrije tijd nuttig willen besteden of die zelf verder willen komen. Bijvoorbeeld door werkervaring op te doen, en zo terug te keren in het arbeidsproces. Of door ervaring op te doen met de Nederlandse taal.

In juli 2021 ontving de bibliotheek het Keurmerk Goed Geregeld. Het keurmerk wordt landelijk uitgegeven door het NOV wanneer een organisatie goed voor haar vrijwilligers zorgt  aantrekkelijker is voor nieuwe vrijwilligers! 

 

 

Wij zijn nu op zoek naar:

Maak kennis met onze vrijwilligers

Wij zijn enorm blij met onze vrijwilligers. Zij zorgen er voor dat onze bezoekers zich welkom en gehoord voelen en helpen ons om onze missie te verwezenlijken. Maar wie zijn die vrijwilligers? Wij stellen er graag een aantal aan je voor.

Onze vrijwilligers

Neem contact op met onze Vrijwilligerscoördinator

Heb je vragen over vrijwilliger worden bij de bibliotheek? Neem dan contact op met Els Koopman via 040 260 4 260 of mail naar vrijwilligers@bibliotheekeindhoven.nl.


Lijn

Stageplaatsen

Bibliotheekcafé: Horeca assistent, Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent, Medewerker Fastservice, 1e Medewerker Fastservice, Facilitair Medewerker en Facilitair leidinggevende.

 

Neem contact op met onze afdeling P&O

Neem per mail contact op met Jori van Dorst-van de Ven: j.vandeven@bibliotheekeindhoven.nl

Of schriftelijk via de Bibliotheek Eindhoven t.a.v. Jori van Dorst-van de Ven, Postbus 4885600 AL Eindhoven